Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dojo
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2010-09-29
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Marcus Brengesjö
Dimensioner
162 x 162 x 8 mm
Vikt
140 g
SAB
Hcf
ISBN
9789185845286
Dojo gömmer sig (inbunden)

Dojo gömmer sig

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2010-09-29

Slutsåld

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.

Var är Dojo?

Inte här och inte där.

Kan du hjälpa till att leta?

Missa inte böckerna Dojo på skattjakt och Dojo har kalas.
Dojo är en glad figur för de allra yngsta. Han utforskar den vardagsnära hemmiljön med sina vänner Aisha, Maya och Gorby. I färgglada och intresseväckande bilder får barnet följa med på vardagsnära äventyr som kurragömma, skattjakt och kalas.

Tryckt med FSC-certifikat för minskad klimatpåverkan. Sagt om böckerna

I böckerna om Dojo kan vi bland annat se att Dojo har rosa klänning och Maya har gröna hängselbyxor, huvudpersonerna består av två killar och två tjejer, Dojo kan lika gärna baka en kaka som gräva efter skatter, Dojo får vara höjdrädd medan Maya räddar honom och så vidare. Det finns alltså inga pekpinnar i böckerna, men många detaljer som tillsammans bildar en väl genomtänkt helhet.
Barnboksbloggen.se, mars 2011.

Som alltid i Olikas böcker är det "ut-och-in"-principen som gäller. Ut med stereotyperna och in med möjligheterna. En bra princip, och den är så himla bra genomförd. Inga pekpinnar, ingenting övertydligt. Men ändå. Dojo dukar fint (pojkar får duka fint!), Maya är den starka som räddar honom ner från soffan (pojkar får vara höjdrädda!) och så vidare.
Den lilla bokhyllan, oktober 2010.

Dojo-böckerna kan absolut passera som alldeles vanliga småbarnsböcker, men samtidigt är det inte svårt att hitta exempel på var stereotyper undvikits.
Helena Ferry, Barnboksprat.se, oktober 2010.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dojo gömmer sig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Dojo-trissen
    K2, 16 mars 2011

    Jag är vuxen men jag älskar ändå Dojo. I de tre böcker som hittills har kommit ut får vi träffa Dojo och hans vänner Maya, Aisha och Gorby. Böckerna är en explosion av färger - alla färger! Förlagets idé är "ut med stereotyper - in med möjligheter!" och det ser man i Dojo-böckerna på hur färger och språk används och hur karaktärerna interagerar: Gorby (kille) har en blomma på tröjan och får en vacker flöjt; Aisha (tjej) får en tuff gitarr; Dojo (kille) har en rosa tunika; Maya är stark och driftig och har gröna byxor som tål att röra sig i.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Dojo gömmer sig