Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Frida & Moses (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2011-06-08
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Mikael Sjömilla
Dimensioner
185 x 185 x 5 mm
Vikt
170 g
SAB
Hcf
ISBN
9789185845576
Raka vägen över himlabacken (inbunden)

Raka vägen över himlabacken

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-06-08

Slutsåld

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.

Frida och Moses ska gå till farfar. Det är inte första gången.

Men det är första gången de får gå själva!

Över Himlabacken ska de gå, raka vägen.

Men Frida får spring i benen och Moses bara måste klättra.

Och rätt vad det är hittar de en gammal vagn.

Och en gammal tant!

En underbar vardagsnära historia om äventyret i det lilla. Vänskap, nyfikenhet, omsorg och känslan av att kunna fångas i Mikael Sjömillas vackra bilder och Victoria Jonasson Hammars poetiska text. En riktig pärla! Miljömärkt Tryckt med FSC-certifiering för minsta möjliga miljöpåverkan. Sagt om boken

I dagens samhälle är det inte lika självklart med stress, mobiltelefonhets, curlingföräldrar och rädsla för "fula gubbar". Därför är det roligt att läsa en bok som handlar just om ett par barn som i lugn och ro får utforska vägen hem till farfar utan att något farligt händer.
Barnboksbloggen, november 2011.

Men med den här boken kan jag bara luta mig tillbaka med Ville i famnen och låta mig uppslukas av den rara historien, som Ville tycker är spännande. Bilderna är färgglada och det är lagom mycket text. Den här boken får fullt betyg från mig och Ville. (5)
Nina Ruthström, september 2011.

Det är en bok om barns upptäcktslust och busighet. ... Jag tycker om att boken handlar om två barn som får vara just barn och inte en pojke och en flicka
Hanna Lager, Feministbiblioteket, augusti 2011.

Båda barnen är lika nyfikna, orädda och omhändertagande, fast detta framställs som så självklart att det inte känns konstruerat. Det sociala jämlikhetsperspektivet speglas på ett naturligt sätt i bilderna, i de rundnätta, färgglada och spänstiga figurerna som rör sig mot en mera dämpad, schatterad och levande bakgrund. Texten är sparsam med kort enkla meningar, och författaren och illustratören har tillsammans gjort ett utmärkt jobb.
Elisabeth Eliasson Roos, BTJ, augusti 2011.

Här möter vi Moses och storasyster Frida, som för första gången ska gå ensamma till farfar på andra sidan Himlabacken. Tror ni att de klarar att gå raka vägen dit? Nej just det, och boken bjuder på ett spännande äventyr för den lilla läsaren
Eva Emmelin, Skånska Dagbladet, juli 2011.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Raka vägen över himlabacken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kul för barnbarnen
    Morfar Sten, 2 augusti 2011

    En varm, härlig, poetisk bok som är rena drömmen för barnbarnet i morfars knä! Rekommenderas varmt!!!

Visa alla 1 recensioner