Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Isporten (del 4)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2011-11-24
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Dimensioner
220 x 150 x 17 mm
Vikt
380 g
SAB
Hcg
ISBN
9789185845637
Isporten. Flygarnas kamp (häftad)

Isporten. Flygarnas kamp

Häftad Svenska, 2011-11-24

Slutsåld

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.
Johanna kunde inte släppa huldran med blicken. Hon visste att hon gjorde något hon inte borde. Hon kände faran och någonstans inom henne klingade en varningens klocka, men hon ignorerade den och mötte huldrans blick. Huldran stannade upp mitt i dansen. Hennes bleka fötter nuddade inte ens marken. Johanna kunde inte släppa huldran med blicken. Hon begrep att hon var i huldrans våld och inte hade något val.
Johanna och Mads har lyckats fly vidare efter striden mot Ondskan med hjälp av mästaren Akiiron och hans mäktiga flygare. Men Ondskan har inte gett upp utan samlar Isdrottningens armé. Samtidigt börjar tiden bli knapp för Johanna och Mads som måste ta sig till vulkanen där stenarna som kan rädda den sista Isporten finns. Men motgångarna är många och hindren farliga, rentav dödliga.
I den här fjärde och avslutande delen av Isporten får både Johanna och Mads nya färdigheter och upptäcker nya sidor hos sig själva. Dessutom växer uppdraget till att involvera hela Islandet och dess folk. Men striden kan bli förgäves om inte Johanna och Mads lyckas återvända till sin egen värld med eldstenarna. Sagt om boken Flygarnas kamp är spännande och läsvänlig med sitt målande språk som är lätt att ta till sig och leva sig in i. Jonna säger själv att hon önskar skriva böcker där barn och ungdomar kan finna en igenkänningsfaktor i imponerande rollfigurer som inte är rädda för att ta steget ut i det okända. Något som författaren också lyckas förmedla med bravur.
Sofia Carlenberg, BTJ Sagt om Isporten 1: Väktaren & Stenarna Den bästa boken jag läst! Spännande serie, man längtar till nästa bok.
Elev, Östermalmsskolan.
Jag brukar springa hem från skolan med boken i handen och bara läsa igenom den hela dagen.
Julia.
Jag har läst den högt för årskurs 2-3. De tyckte att den var väldigt spännande och ville inte sluta läsa! En mycket bra fantasybok.
Lotta, lärare på Montessoriskolan Binomen, Ösmo.
Jag tycker det blir mer spännande eftersom Johanna och Mads är i Sverige. Det skulle kunna vara jag liksom.
Elev klass i klass 4, Skåne.
Mycket bra språk, spännande och en annorlunda berättelser gör den till en given bästsäljare, om den kommit ut på ett stort förlag... Nu kommer den ut på ett litet mindre förlag, men har ändå bästsäljarkvalité. Missa inte att läsa denna bok, lovar att du får en givande lässtund, om du fortfarande är ung i sinnet!
Författaren Kim M. Kimselius
Även om Isporten är en serie om makt, förräderi, magi och öden, finns det lika många känslor för dagens ungdomar att känna igen sig i. Svartsjukan som kan uppstå mellan två kompisar, hur lätt man blir sur när man är hungrig, och hur mycket ett enda leende kan värma.
Sofia Carlenberg, BTJ.
Språket i boken är lättläst och karaktärerna känns levande.
Jehane på Catahya, Fantasy-sajt.
Det fina samspelet mellan barn och djur är tilltalande.
Ying Toijer-Nilsson, SvD.
Jag gillade hur den här utspelade sig i en vardag vi känner igen, fast med fantastiska inslag. Det känns också kul att det finns två karaktärer att identifiera sig med, och både min dotter och son har blivit engagerade i läsningen.
Fredrik, pappa till Elsa och Albin. Sagt om Isporten 2: Trolldräparen Serien ger en frisk vind åt fantasyhyllan. Tjejerna är starka och modiga, pojkarna pålästa och ödmjuka. Godhet och medkänsla kan hittas även i det farligaste monster. För lässlukaråldern och uppåt.
Sofia Carlenberg, BTJ.
Det fina samspelet mellan barn och djur är tilltalande.
Ying Toijer-Nilsson, SvD. Sagt om Isporten 3: Striden i Isstaden Det är också en frisk fläkt att läsa om tuffhet och styrka hos flickor och känslighet hos
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonna Berggren