Pingis och Raffe hittar en vän (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Pingis & Raffe
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2015-01-19
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Mikael Sjömilla
Dimensioner
161 x 161 x 7 mm
Vikt
130 g
SAB
Hcf
ISBN
9789185845699
Pingis och Raffe hittar en vän (inbunden)

Pingis och Raffe hittar en vän

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2015-01-19

Slutsåld

Pingis och Raffe är vänner.
De gör saker tillsammans. En dag går de till stranden.
På vägen hittar de ett stort ägg.
Vad finns där i?

En bok om vänskap för de yngsta läsarna!

I den här boken hittar Pingis och Raffe en vän. Men hur är egentligen en bra kompis? Här hjälps vännerna åt, turas om och delar på saker. Och kramas!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Sagt om boken:

Boken skildrar vänskap på ett lekfullt, men också självklart sätt. Boken om Pingis, Raffe och deras nya vän Kraa är också en barnbok som visar en hon, en han och en hen på ett självklart vis. Med sin rytmiska text och underfundiga illustrationer kan denna bok bli en succé hos barnen.

Barnboksbloggen

Tillsammans. Turas om. Hjälpa varandra. En bok som skildrar vänskap på ett fint sätt för en liten läsare.

Förskollärare

En varm och glad saga. Med fina bilder och ursöta figurer. Ett litet men stort äventyr. Om två vänner som blir tre. Om att hjälpa varandra, turas om och dela med sig. Ta hand om varandra. En självklarhet som är.

Ida Gardell, Feministiskt Perspektiv

Intrigen är mycket enkel men lyckas ändå beröra värdet av att ha en vän att dela upplevelser och lösa problem med. När författaren låter kretsen utökas med en ny vän på slutet så vävs vikten av att inkludera andra barn i leken in i berättelsen. Sjömillas illustrationer skildrar de olika känslouttrycken hos karaktärerna på ett tydligt sätt för den lilla läsaren som enkelt kan urskilja nyfikenhet, förvåning och glädje. Sammantaget så är Pingis och Raffe hittar en vän en sympatisk bok som jag gärna läser för mitt barn!

Barnboksprat

Bra bok med kompistema. Hur är hen en bra kompis? Hur gör du om det kommer en ny kompis? Jag läste denna högt för förskolebarn, sedan pratade vi om kompisfrågor. Det var många naturliga frågor som kom upp när vi läst klart och bläddrade i boken, en bild där Raffe hjälper Pingis över en stock.

Maria Sidén, LitteraturMagazinet

Språket är välformulerat enkelt och uttrycksfullt. Texten innehåller utvecklande begrepp. Den fungerar bra att läsa högt för små barn. Illustrationerna visar mot vit bakgrund vad Pingis och Raffe gör på varje sida. De har varsin personlighet med ett kul och specifikt utseende. I det lilla formatet bjuder Pingis och Raffe hittar en vän de yngre läsarna på en distinkt berättad och kul illustrerad historia med mycket värme i.

BTJ, Tine Billing
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Nordström

  • Rulla, rulla lilla Nystan

    Åsa Nordström, Jesus Verona

    Lilla Nystan är så ensam, rullar hit, rullar dit i blåsten. Följ med ett garnnystan på en vindlande färd genom staden och ut på landet. En poetisk och färgrik berättelse för alla som gillar att följa tråden och se vad som händer på vägen. Lilla Ny...