Isporten. Väktaren och Stenarna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Isporten (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2011-11-24
Förlag
Olika Förlag
Dimensioner
220 x 150 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Hcg
ISBN
9789185845798
Isporten. Väktaren och Stenarna (häftad)

Isporten. Väktaren och Stenarna

Häftad Svenska, 2011-11-24

Slutsåld

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.
Johanna var förlorad. Hon var fast i det kalla vattnet. Det fanns inget hon kunde göra. Hon blev konstigt nog lugn, som hon alltid blev när hon var under vattnet en längre stund. Tiden gick och hon sjönk ner i någon sorts dvala. Men det fanns en gräns även för Johanna och den var nära nu. Snart skulle hennes livsandar lämna henne.
I den första boken om Johanna och Mads får de det uppdrag som blir början på deras livs äventyr. Johanna har alltid varit annorlunda. Som det där att hon kan hålla andan nästan hur länge som helst, och klara av kyla bättre än alla andra. I alla fall nästan alla andra, för när Mads börjar i skolan upptäcker hon att det finns fler som är som hon. Snart upptäcker även Väktaren Johanna och Mads. Det är han som vaktar den sista Isporten, vägen till den parallella värld där magi och mystik är en självklarhet. En värld som är på väg att gå förlorad och som ingen annan än Johanna och Mads kan rädda. Sagt om Isporten 1: Väktaren & Stenarna Den första delen i serien Isporten, Väktaren och stenarna (Originalupplaga 2008) är något så ovanligt som en fantasyhistoria med stor igenkänningsfaktor. Boken tar upp flera viktiga frågor som utanförskap i skolklassen eller känslan av att vara övergiven när föräldrarna får ett nytt barn. Språket är rikt och medryckande.
Sofia Carlenberg, BTJ, januari 2012.
Den bästa boken jag läst! Spännande serie, man längtar till nästa bok.
Elev, Östermalmsskolan.
Bästsäljarkvalitet
Författaren Kim M. Kimselius
Även om Isporten är en serie om makt, förräderi, magi och öden, finns det lika många känslor för dagens ungdomar att känna igen sig i. Svartsjukan som kan uppstå mellan två kompisar, hur lätt man blir sur när man är hungrig, och hur mycket ett enda leende kan värma.
Sofia Carlenberg, BTJ.
Språket i boken är lättläst och karaktärerna känns levande.
Jehane på Catahya, Fantasy-sajt.
Det fina samspelet mellan barn och djur är tilltalande.
Ying Toijer-Nilsson, SvD.
Jag gillade hur den här utspelade sig i en vardag vi känner igen, fast med fantastiska inslag. Det känns också kul att det finns två karaktärer att identifiera sig med, och både min dotter och son har blivit engagerade i läsningen.
Fredrik, pappa till Elsa och Albin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonna Berggren