Mad Women : Herstory of Advertising (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Engelska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2013-03-05
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Tomicic, Marie (red.) / Thorsell, Helena (form)
Illustratör/Fotograf
Helena Thorsell
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
380 g
SAB
Qbm
ISBN
9789185845880
Mad Women : Herstory of Advertising (häftad)

Mad Women : Herstory of Advertising

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Engelska, 2013-03-05

Slutsåld

Här är den äntligen: her story!

Efter 27 år i reklambranschen slog det mig plötsligt att nästan alla böcker jag läst om branschen är skrivna av och om män, the Mad Men. Jag kände att det saknades något, jag saknade de kvinnliga förebilderna. Jag ville bjuda på råd och inspiration, inte minst till en yngre generation reklamkvinnor, de kvinnor som ofta ställer samma frågor när jag föreläser: Hur är det att vara kvinna i branschen? Var finns våra förebilder? Var är vår historia? Så jag började skriva och resa för att träffa några av världens mest framgångsrika och inspirerande reklamkvinnor. Här är deras berättelser, berättelserna om och av the Mad Women.

Mad Women - A Herstory of Advertising är den första i sitt slag i Sverige: en bok som belyser bristen på jämställdhet i reklambranschen (där bara 20 % är kvinnor) genom personliga berättelser och reflektioner från kvinnorna i branschen. En bransch som påverkar hela samhället och alla oss i det!

I boken låter Christina Knight, en av Sveriges främsta Creative Directors, läsaren möta ett antal inflytelserika kvinnor från Sverige och övriga världen. Det är både reklamare och forskare, som alla delar övertygelsen om att en jämställd reklambransch är en nödvändig och positiv utveckling för alla.

Med i boken finns några av branschens giganter såsom Mary Wells Lawrence, den första kvinnliga VD:n som fick sitt bolag börsnoterat i New York och Shelly Lazarus som i många år varit med på Forbes lista över de 100 mäktigaste kvinnorna i världen, samt spännande svenska förmågor som Anna Qvennerstedt och Nina Åkestam.

Äntligen en bok med kvinnliga förebilder i reklambranschen.
KVINNOR SOM DELTAR I BOKEN ÄR BLAND ANDRA:

Christina Knight, Sverige

Shelly Lazarus, USA

Stefanie Wurst, Tyskland

Kat Gordon, USA

Nunu Ntsingila, Sydafrika

Susan Hoffman, USA

Nina Åkestam, Sverige

Cilla Snowball, UK

Rahkshin Patel, Indien

Mary Wells Lawrence, USA

Anna Qvennerstedt, Sverige

Margaret Key, Sydkorea

Catrin Vagnemark, Sverige

Jean Grow, USA
Om författaren Christina Knight:

Christina Knight är en av Sveriges mest framstående Creative Directors och arbetar idag som Creative Director på INGO - Ogilvy & Grey i Stockholm. Hon undervisar även på Berghs School of Communication, Forsbergs Skola och Stockholms Universitet. Christina sitter också ofta i juryn för utmärkelser såsom Cannes Lions, Guldägget, Guldlådan och Eurobest.
Om formgivaren Helena Thorsell:

Helena Thorsell är utbildad på bl.a. Parsons School of Design i New York och har jobbat som Art Director i reklambranschen i 13 år, först i New York och sedan på INGO i Stockholm. Hon driver nu Coming of H där hon arbetar med allt från grafisk formgivning och reklam till oljemåleri.

Boken är framtagen med Komm! (Sveriges kommunikationsbyårer) som ett steg i arbetet för ökad jämställdhet i reklambranschen

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i Sverige på miljöcertifierat papper och tryckeri.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mad Women : Herstory of Advertising. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En generös change-maker har skrivit en viktig bok!
  Linda Björk, 19 februari 2016

  Helt otroligt vilken bra bok, vilket bra initiativ - och vilken viktig dialog Christina Knight har skapat med Mad Women. Med boken får vi alla djupare insikt om hur vi behöver se något för att kunna skapa det - där vikten av förebilder är kärnpunkten i meddelandet. Jag har själv varit del av "reklamvärlden" under många år och blir otroligt inspirerad - och imponerad - av alla dessa kvinnor som gått i bräschen för att ändra branschen. Modig, generös, inspirerande: Christina Knight skapar ett nytt kapitel i history - i herstory.

 2. Den här boken behöver Sverige och världen! Mad Women -...
  Per, 16 maj 2013

  Den här boken behöver Sverige och världen! Mad Women - A Herstory of Advertising är en smart bok eftersom den jobbar med förebilder.
  Inte så mycket analys och problematiserande, utan mer inspiration och coola kvinnor.

  Snygg är den också!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Christina Knight

 • Not buying it : A Guide to a New Era of Advertising

  Christina Knight

  Not Buying it är den fristående uppföljaren till Christina Knights tidigare bok "Mad Women - A Herstory of Advertising" och också en mer praktisk guide till alla kvinnor som vill kunna navigera ännu bättre i den mansdominerade kommunikat...