Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Saffa & Parmesan
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2013-03-08
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Karin Olu Lindgård
Dimensioner
185 x 185 x 7 mm
Vikt
182 g
SAB
Hcf
ISBN
9789185845927
Saffa & Parmesan. Den hemliga ubåten (inbunden)

Saffa & Parmesan. Den hemliga ubåten

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-03-08

Slutsåld

Äventyr i havet med Saffa & Parmesan!

Plötsligt öppnar farfar en hemlig lucka i golvet. Och där nere, i ett mörkt bergrum ligger en ubåt och guppar. En ubåt? Så bra! Nu kan Saffa och Parmesan leta efter farfars försvunna ring. Saffa drar i spaken och ubåten startar. Ett dovt mullrande hörs när den sakta glider fram genom vattnet. Men det är inte lätt att hitta en liten ring i det stora havet. Speciellt inte när det finns bläckfiskar som också älskar saker som glimmar.

Saffa & Parmesan Den hemliga ubåten är en bok för alla barn som tycker om äventyr i gränslandet mellan fantasi och verklighet. I den här spännande pärlan utnyttjas bilderbokens möjligheter till max!

Boken är skapad av Ola Norén som bl.a. är manusförfattare och skådespelare i den populära TV-serien Familjen Holstein Gottorp.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.
Sagt om boken:
Bästa och mest underfundiga boken hittills i år bjuder Ola Norén och Karin Olu Lindgård på. I Saffa och Parmesan - Den hemliga ubåten får vi följa med på ett undervattensäventyr i bästa Steve Zissou-anda!
Bokunge.se

Det är en fartfylld och spännande historia som spelas upp på de här sidorna och som vanligt när det gäller Olika förlag så är det fritt från de i barnböcker vanligen förekommande stereotyperna. Farfar är en hippie som refererar till Janis Joplin och Saffa är en cool tjej som klarar vad som helst. Texten flyter enkelt och Karin Olu Lindgårds illustrationer är levande och detaljrika där det är allra roligast att se vad marsvinet Parmesan har för sig på varje uppslag.
Barnboksprat.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Saffa & Parmesan. Den hemliga ubåten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gillar nästan allt från det här förlaget ska jag...
  Per, 16 maj 2013

  Gillar nästan allt från det här förlaget ska jag erkänna.
  Läser mycket barnböcker (för barnen) och gillar när böckerna roar även mig. Det gör den "Den hemliga ubåten, Saffa & Parmesan".

  Ena barnet tycker det är jättekul att marsvinet heter Parmesan! Och att den får en egen dykdräkt.
  Jag älskar att en plåtbit i sanden (i text) är en sjunken båt (i bild).
  Andra barnet gillar att titta på ubåten i genomskärning.

  Mysig bok!

 2. Rolig för både stora och små! Mångbottnad historia,...
  Sigrid, 18 april 2013

  Rolig för både stora och små! Mångbottnad historia, med roliga små detaljer i bilderna som man plötsligt ser efter några gånger.

 3. Underbart finurlig med en härlig blandning av...
  Hanne Romanus Haas, 16 april 2013

  Underbart finurlig med en härlig blandning av vardagsrealism och fantasivärld när den är som bäst. Älskar bildernas härliga detaljrikedom som i det lilla berättar om vår tid samtidigt som det är spännande skalor mellan olika bilduppslag. Hoppas det blir fler böcker om Saffa och Parmesan!

Visa alla 3 recensioner