Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mirjam
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2014-04-17
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Maria Borgelöv
Dimensioner
185 x 185 x 8 mm
Vikt
193 g
SAB
Hcf
ISBN
9789185845965
Jag vill inte leka själv! (inbunden)

Jag vill inte leka själv!

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-04-17

Slutsåld

Mamma går och köper bullar.
Mirjam och Pierre väntar i lekparken.
Superbra att leka i. Men Pierre vill bara läsa sin dumma tidning.
Och Mirjam vill inte leka själv.

Det här är den första boken om bestämda och fantasifulla Mirjam. Den andra heter "Bra bestämt!" Läs den också!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Sagt om boken:

Läste boken för barnbarnen 4 och 6 år! Glada skratt när gräshoppan bajsade på tidningen! Fina bilder många kommentarer och barnen känner igen lekmiljöer och gillar fantasidelen!

Farmor

Fantasifull och väldigt söt bok. Miriam med sitt fina kattöronsdiadem henne gillar jag! Särskilt när hon säger bokens slutkläm om att Pierre han är inte lika påhittig men vad gör det hon kan ju lära honom.

Prickiga Paula

Jag har läst boken flera gånger för mitt barn och han tycker om den. Jag är glad för det, för jag vill kunna hänvisa till den när han inte vill leka själv. Den påminner barnet om den fantasi som är så fantastisk och som ibland behöver lockas fram. Såklart är det också genusmedvetet, Mirjam gillar alla möjliga saker i fantasin och får spela stor hjälte. Mamman lever inte med Mirjams pappa och hon har en ny pojkvän. Det nämns bara inledningsvis och förblir sedan en oviktig bisak. Samtidigt är det viktigt i ett större perspektiv, det är bra att alla olika familjebildningar får en plats i barnlitteraturen.

Hanna Lager, Feministbiblioteket

Jag tycker bajshögen var jätterolig!

Emil, 4 år

En klassisk situation som alla kan känna igen sig i, samtidigt något så ovanligt som en bok där både mamma och mammas nya kille har en plats.
Förälder
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag vill inte leka själv!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kul barnbok fina bilder!
    Farmor, 8 maj 2014

    Läste boken för barnbarnen 4 och 6 år! Glada skratt när gräshoppan bajsade på tidningen! Fina bilder många kommentarer och barnen känner igen lekmiljöer och gillar fantasidelen!

Visa alla 1 recensioner