Timmen mellan hund och varg (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2008-12-04
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Översättare
Svante Weyler
Originaltitel
Die Stunde zwischen Hund und Wolf
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Hce
ISBN
9789185849178
Timmen mellan hund och varg (pocket)

Timmen mellan hund och varg

(4 röster)
Pocket Svenska, 2008-12-04

Slutsåld

"Timmen mellan hund och varg" innebar et stort genombrott för Silke Schuermann i Tyskland våren 2007. Romanen skildrar två systrar som möts efter flera år. Ines, den nyckfulla konstnärinnan, ber om hjälp, men blir avvisad. Hennes yngre syster vill sätta punkt för ett destruktivt systerskap. Hon vägrar att låta de gamla familjemönstren uprepas. Men en kärlekshistoria med Ines pojkvän får henne att tappa fotfästet och hamna i ett rusliknande tillstånd av begär och lycka. Och på ett märkligt sätt finner hon en väg tillbaka till sin syster.
"Timmen mellan hund och varg" är en roman om en ung kvinna som försöker hantera sitt liv samtidigt som hon upptäcker och kanske förstår det. Kritikerna talade om den som en generationsroman och den väckte stor uppmärksamhet när den kom ut i Tyskland 2007.
Silke Scheuermann är född 1973 och lever idag i Frankfurt am Main i Tyskland. Hon debuterade som lyriker och gjorde 2006 sin prosadebut med novellsamlingen Reiche Mädchen (Rika flickor).
"Timmen mellan hund och varg" är översatt av Svante Weyler.

Citat ur romanen:
Och så kommer ögonblicket då hon blir en annan, då tar hjärnan liksom rast och en enda, destruktiv känsla tar över, jag kan aldrig förutsäga vilken det blir, raseri, aggressivitet eller självmedlidande, för det har inget att göra med det som hänt innan, det är helt godtyckligt, något främmande börjar slita i henne, jag kallar det för timmen mellan hund och varg.

Ur recensionerna:
En berättelse om kärlek och hatkärlek gestaltad i en unik blandning av genuin medkänsla och kylig observation Scheuermann håller en sval distans, hennes skarpsynthet är extremt fascinerande.
Brigitte

Silke Scheuermann har med sin roman skrivit in sig i det allra främsta ledet av unga författare.
Die Zeit

Silke Scheuermann är född 1973 och lever idag i Frankfurt am Main i Tyskland. Hon debuterade som lyriker och gjorde 2006 prosadebut med novellsamlingen Reiche Mädchen (Rika flickor). Timmen mellan hund och varg blev hennes stora genombrott när den kom ut i Tyskland 2007.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Timmen mellan hund och varg