Corpus Delicti (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2010-09-28
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Översättare
Christine Bredenkamp
Originaltitel
Corpus Delicti
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
193 x 145 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
Hce
ISBN
9789185849345
Corpus Delicti (inbunden)

Corpus Delicti

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-09-28

Slutsåld

Juli Zeh har skrivit 2000-talets 1984

Året är 2058, vi lever i en hälsodiktatur. Det är inte längre bara önskvärt att medborgarna sköter sin hälsa, det är en plikt. Staten är mindre intresserad av våra åsikter än av våra blodvärden. Alla medborgare måste utöva idrott, rapporter om sömn och näringsintag är obligatoriska. Mia Holl är ung, vacker och begåvad men framför allt oberoende. Hennes bror har anklagats för våldtäkt och tagit sitt liv, men det systemet, här kallat metoden, egentligen lägger honom till last är hans vägran att sköta sig och sin kropp. Mia anser att han är oskyldig och tvingas nu inför domstol försvara sin kärlek till brodern.

Juli Zeh har förnyat arvet från Aldous Huxley (Du sköna nya värld) och George Orwell
(1984). Hennes roman skär rakt in i dagens diskussioner om obligatoriska massvaccineringar, genetisk screening och vår besatthet av kroppen.

Juli Zeh (f -74) är utbildad jurist med internationell rätt som specialitet, och har skrivit en rad romaner, teaterpjäser och essäböcker som alla gestaltar och diskuterar brännande frågor i samtiden. Hennes senaste bok på svenska var kriminalromanen Fritt fall (Weyler 2009, pocket aug 2010) . Bland de otaliga priser hon fått finns Per Olov Enquists pris till en yngre författare på väg ut i världen (2005). Juli Zehs böcker
kommer idag ut i mer än femton länder.

Röster om Fritt fall:

»visar att det faktiskt är möjligt att få någonting sagt om den värld vi lever i.« (SvD)

»man får känna sig utmanad och kittlad och rätt smart Det är bara så exakt och precist bra.« (Bokhora)

»så etablerad man kan vara och ändå på något vis 'the next big thing'.« (Sydsvenskan)

»Fritt fall är en bok som tar plats.« (Expressen)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Corpus Delicti. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oimponerad
  Sara Johansson, 31 mars 2014

  Att likställa det här dravlet med Orwell är som att säga att konservmat är lika gott som sådan man får på lyxrestaurang.

  Språket i boken är oerhört svävande och högtravande och författarens försök till vackra metaforer är tafatta at best. Det överdrivet "poetiska" språket gör även handlingen svårare att komma in och trots författarens uppenbara försök att åstadkomma det motsatta är karaktärerna tvådimensionella och tråkiga.

  Jag hade förmodligen alldeles för höga krav på Co... Läs hela recensionen

 2. Vinner på idéerna, inte på formen
  Jona, 5 april 2011

  Det här är en bok som lyckas vara samhällskritisk genom att driva rådande stämningar till sin spets. Exakt hur långt kan vi pressa kraven på ett sunt leverne? frågar sig författaren och målar upp en dystopi i form av en hälsodiktatur till lika delar byggd på en nitisk kroppsfixering och en misstro till demokratin. "Kroppen är en maskin, en förflyttnings, näringsupptagnings- och kommunikationsapparat, vars uppgift det är att framför allt fungera smidigt." säger bokens huvudperson Mia Holl. "Vi... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Juli Zeh