Agaat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
714
Utgivningsdatum
2012-02-23
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Översättare
Niclas Hval
Originaltitel
Agaat
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
220 x 160 x 53 mm
Vikt
1170 g
SAB
Hce
ISBN
9789185849567
Vanliga sökord
aagat
Agaat (inbunden)

Agaat

(43 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-02-23

Slutsåld

Berättelsen om den vita lantbrukarhustrun Milla de Wet och den svarta kvinnan Agaat gestaltar den såriga sydafrikanska samtidshistorien som ingen annan roman gjort tidigare. Agaat tas som femåring, vanskött och handikappad, upp i familjen de Wet som ett slags fosterdotter, blir sen den ende sonens barnflicka och förtrogna medan relationen till Milla blir alltmer komplicerad.
Romanens nu är 1996, apartheidsystemet har just fallit men det nya landet har knappt fötts. Milla är förlamad i als och är helt utlämnad till Agaat, som sköter om henne med en ilsken omsorg som får varje naiv föreställning om enkel försoning mellan människor och raser att skingras. Genom Millas gamla dagböcker växer bilden av deras relation i rasåtskillnadens skugga fram.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Agaat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Redan nu en klassiker!
  Gunvor , 16 juni 2014

  Huvudpersonerna i boken, deras relation, naturbeskrivningen, boendet, dofterna, allt beskrivs med sådan inlevelse att man tror sig känna personerna, se naturen framför sig, veta hur gården ser ut och känna dofterna. Van Niekerk behandlar språket fantastiskt fint. En ren njutning att läsa denna bok.

 2. Författarens språk var underbart, hennes beskrivning...
  anki ahlin, 5 september 2013

  Författarens språk var underbart, hennes beskrivning av gården, kunde känna lukterna, kunde se hur det såg ut. Relationen mellan Aggat och Millie, var bra beskrivet, Millies tankar i sängen var otrolig bra. Sonen var lite undanskymd.

 3. En utmärkt skildring av de problem som jag antar...
  Ingrid Kallin, 7 maj 2013

  En utmärkt skildring av de problem som jag antar fortfarande finns mellan svarta och boer i Sydafrika. Trots många sidor är den lättläst.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Agaat