Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2012-01-04
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
190 x 140 x 15 mm
Vikt
340 g
SAB
Hc
ISBN
9789185849680
Felicia försvann (inbunden)

Felicia försvann

(56 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-01-04
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Felicia är nummer tre, sen blev de nio, fast en bror dog. Ändå en flock. Papporna blev fyra. Men bara en mamma. Världens bästa mamma? Expert på barnuppfostran i alla fall, om hon får säga det själv. Och Felicia försvann, men ingen kunde säga hur.

En skildring av en barndom och de spår den har satt i den vuxna kvinnan.

En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått? Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om. För när hon håller så där om min haka så skickar jag allt mitt hat som jag har. För mig själv, i min egen tystnad.

Felicia Feldt (född -67) bor i Stockholm och arbetar som manusförfattare på en kommunikationsbyrå.

Felicia försvann är hennes första bok för vuxna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Felicia försvann. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stackars Felicia.
  Gittelitt, 14 januari 2015

  Visste en del om Felicias mamma sedan tidigare, men inte att det var så här illa ställt. Mycket tråkigt att hon inte hade tid med sina barn. Man måste se varje barn, så det blir en stark och trygg person. Felicia beskriver mycket starkt hennes upplevelser. Blir mycket berörd av boken. Vill ge Felicia en kram och säga att hon duger så bra som hon är.

 2. barndomsupplevelser
  borit drougge, 28 april 2014

  Tja, språket är bra, boken är subjektiv naturligtvis. Man måste ju få berätta sin historia . Hade varit bra om man fått lite mera av hur papporna betett sig. Tror att populariteten beror på att det är en känd kvinna som anklagas. Läser nog inte om den igen.

 3. Felicia försvann
  moonwriter (Åhus), 6 februari 2014

  Det är intressant att läsa om kända personers upplevelser, boken handlar om hur Felicia upplever sin barndom, boken har ju också blivit mycket omtalade i press och TV.

 4. Rörande och väldigt utlämnande. Tänker hela tiden när...
  mia, 4 oktober 2013

  Rörande och väldigt utlämnande. Tänker hela tiden när jag läser; - Det här är en persons upplevelse. Hur var den andras upplevelse av det hela?

 5. Jag tyckte inte boken var så bra. Olika utdrag ur...
  Ulla Saxvold, 3 oktober 2013

  Jag tyckte inte boken var så bra. Olika utdrag ur hennes liv. Man fick inte någon helhet. Det hoppade också mellan olika tider hela tiden. Två stjärnor.

 6. Felicia Feldt beskriver sin barndom som dotter till en...
  Gunilla Jornert, 12 augusti 2013

  Felicia Feldt beskriver sin barndom som dotter till en känd mor på ett levande sätt.
  Boken gav ett starkt intryck på hur en barndom ej bör te sig.

 7. Rörande bok
  Malviina, 18 oktober 2012

  Läste den ett tag sedan men har den kvar i huvudet. Den rörde mig fast det är ju inte mästerverk i literär mening. Skulle rekomendera läsa den även man har bra relation med sin egen mamma. Man kan ju tänka att vi som barn upplever vissa saker olika än vuxna måste något gott riktigt fel i Anna Wallgrens uppfostring av sina egna barn. Förmodligen saknar hon empati och skulle inte haft barn alls, speciellt med tanken att hon har skrivit nu bok för att hämnas. Vilken mor gör så egentligen? Men ... Läs hela recensionen

 8. Betyg: 3,5 av 5
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 28 februari 2012

  Tycker alltid om att läsa memoarer/biografier/dokumentärer om någons liv. Eftersom man är väl insatt i Anna Wahlgrens liv, så var det extra intressant att läsa ett av hennes barns beskrivning av sin uppväxt.

  Lite annorlunda skriven med små korta stycken ur livet utan någon som helst ordning.

 9. Starkare än Arnold
  född 1963, 10 februari 2012

  Lördagskväll och Skavlans gäst är Felicia Feldt, som berättar och svarar på frågor om sin bok som handlar om att inte försonas med sin mamma eller rätten att inte försonas, jag känner direkt den boken skall jag läsa, Felicia ger ett lugnt säkert och förtroendeingivande intryck trots det allvarliga ämnet, inget hat eller arga blickar. In kommer nästa gäst som känner mamman och som jag ser det hälsar inte på Felicia.

  Det bästa med boken är den direkta tonen utan ilska och mycket hjärta... Läs hela recensionen

 10. En viktig bok
  sirius (Stockholm), 2 februari 2012

  Alla människor har rätt att berätta sin historia oavsett vad man upplevt som barn eller vuxen. Denna bok är självbiografisk och berättar om traumatiska händelser i berättarrösten Felicias barndom. De övergrepp som omnämns under Felicias barndom är traumatiska och trovärdigt skildrade. Som läsare förstår man att de påverkat huvudpersonen som människa, både som ungdom & vuxen. Det är en stark berättelse om hur det är att växa upp i en dysfunktionell familj.

  En viktig och modig bok som... Läs hela recensionen

 11. En oerhört stark och modig bok.
  Ester, 25 januari 2012

  Varmt rekommenderar jag denna välskrivna och överraskande formulerade bok. Anar ett bakomliggande mycket svårt beslut att beskriva sin barndom med den kända mamman Anna Wahlgren. Vad krävs det för att bryta upp från sin familj? Författaren visar på stort mod!!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Felicia Feldt

 • Dödsbädden

  Felicia Feldt

  »År 2012 debuterade jag med självbiografin Felicia försvann . Sedan dess har jag turnerat runtom i Sverige och föreläst kring boken. Felicia försvann har med andra ord levt ett långt liv.Boken blev också, i samarbete med Karin Thunberg, uppsatt so...

Bloggat om Felicia försvann