Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2012-08-18
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
195 x 145 x 30 mm
Vikt
509 g
SAB
Hc
ISBN
9789185849789
Söta fredag (inbunden)

Söta fredag

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-08-18
176
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Personligt från författaren till Bokus läsare

En enda dag, en enda stad, tre människor och en olydig berättare. Allt är som vanligt: någon ska skratta och någon ska dö, staden ska lukta och vantrivas i sin kostym. Men det är också en besynnerlig dag: Tobbe hittar sig själv på ett fotografi från en plats han aldrig besökt. Tess står inför sin sista applåd. Och polisen Fleming stöter på en fingerfärdig gammal bekant, varpå inget blir sig likt. Det är en brokig och bångstyrig fredag, lång och slingrande och egendomligt söt.

"Jag har så satans roligt när jag läser. Söta fredag är en imponerande humoristisk och vass debut!" Borås Tidning

"Oavbrutet underbara Söta fredag" Göteborgs-Posten

"Smart och salt" Aftonbladet

Stockholm, en het fredag i augusti: en misslyckad it-entreprenör hittar sig själv på ett fotografi från en plats han aldrig besökt. En tevedrottning ser sig i spegeln och ryser. En polis har lite otur. Det är en vanlig dag med ovanliga konsekvenser som vår berättare Max ett par månader efteråt försöker fånga in och berätta om för Tobbe, som ligger halvt sönderslagen på ett sjukhus. Det handlar om knarkande trollkarlar, perfekta applåder och försenade skratt, och om tiden: den som passerat och den som knackar på, minuterna man inte blir av med och minuterna som aldrig kommer. Och det handlar om en febrig huvudstad i början av ett nytt millennium.

Söta fredag är Ia Genbergs debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Söta fredag
 2. +
 3. Sent farväl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sent farväl av Ia Genberg (inbunden).

Köp båda 2 för 345

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Söta fredag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Grymt bra skriven
  Bommen, 30 september 2012

  Faktiskt en av de bästa debutromaner jag läst alla kategorier.

 2. Underbar bok!
  Ann, 24 augusti 2012

  Jag håller helt med föregående recensent om att detta är en bok som är såväl smart, lättläst och rolig. Men jag vill också tillägga att jag upplever att boken handlar dels om Södermalm, att södermalm är en sorts huvudperson, och dels om tiden. Jag tycker den handlar om hur tid pågår samtidigt men också i dåtid och framtid, liksom parallellt. Jag tycker såväl språk som berättelse som personporträtten tillsammans bygger en fråga och på sätt och vis också flera svar kring TIDEN som fenomen. Allt... Läs hela recensionen

 3. Välskriven roman
  Alexandra, 18 augusti 2012

  Det här är en av de mest välskrivna debutromaner som jag läst på länge. Varenda ord sitter på rätt plats och det är omöjligt att sluta läsa. Boken handlar om tre personer under en enda dag i Stockholm, och berättelsen hålls samman av den fabulerande berättaren Max. Efter ett tag började jag verkligen gilla honom! Boken växer för varje kapitel tills man förstår hur allt hänger samman. Man känner sig väldigt smart när man läser den här romanen - kanske för att den är så smart uppbyggd. Dessutom är den vansinnigt rolig!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ia Genberg

 • Sent farväl

  Ia Genberg

  Under några avgörande år i ungdomen delade de allt, sedan gled de ifrån varandra. Tjugo år senare ser Mia av en slump sin gamla vän Marias dödsannons. Vad hände, varför dog hon? En nyfiken polis som vill veta mer lockar med Marias dagböcker och Mi...

Bloggat om Söta fredag