Himmel och helvete (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Trilogin om pojken (del 1)
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2012-06-26
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Översättare
John Swedenmark
Originaltitel
Himnaríki og helvití
Medarbetare
Wohlfahrt Larsson, Elsa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
119 g
SAB
Hce
ISBN
9789185849802
Himmel och helvete (pocket)

Himmel och helvete

(27 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2012-06-26

Slutsåld

Han kallas aldrig annat än Pojken. Tillsammans med sin bästa vän Bardur ska han som vanligt följa med ut för att lägga långreven. De andra männen kan inte tänka sig ett annat liv än fiskarens, det kan Bardur, det är därför han envisas med att bära en bok i ränseln. De är sex man i en öppen båt, det är i mars månad och det blåser upp. I hundratals år har de hållit på, det har alltid varit lika hårt, lika farligt. Men det är första gången Pojken fruktar för sitt och vännens liv. Han har knappt börjat leva innan han måste förstå döden. Är det så här att bli man, är det så här att vara islänning? Hur berättar man om det?

Jón Kalman Stefánsson har skrivit en roman om lycka och olycka, om bergen och haven, om verkligheten och drömmarna. Den utspelar sig för mer än hundra år sen. Och i dag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Himmel och helvete. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stor läsupplevelse
  Margareta , 20 februari 2014

  Författaren har ett mästerligt sätt att beskriva personer, miljöer och stämningar. Han har ett unikt sätt att formulera sig. "När kom aldrig... Men influensan kom"

 2. En av de bästa böcker jag läst på länge. Historien...
  Maria Apelmo, 22 januari 2014

  En av de bästa böcker jag läst på länge. Historien utspelar sig på Island under 1800-talet, och handlar om en föräldralös fiskarpojke. Han tas om hand av en man som lär honom den ovanliga konsten att läsa. Mitt i den hårda frusna vintern, och de eländiga fisketurerna där allt fryser, kan de värma sig med stora ord från världslitteraturen. Boken handlar också om vänskap och mänsklig värme, och om vilka märkliga väger livet kan ta. Språket är så vackert, poetiskt och humoristiskt att man både s... Läs hela recensionen

 3. Vilken bok, efter bara några sidor är man fångad av de...
  Lars-Olov Norling, 18 oktober 2013

  Vilken bok, efter bara några sidor är man fångad av de livsvillkor dessa människor lever under och vilka få valmöjligheter som finns för dem. Ser fram emot att få läsa nästa del i serien.

 4. En annorlunda, poetisk bok. Intressant med...
  Gunmaria, 18 september 2013

  En annorlunda, poetisk bok. Intressant med skildringarna av den isländska naturen. Full av handling, men på ett ovanligt sätt. Rekommenderas för långsam läsning.

 5. Jag läste boken med stor behållning - språket, miljön,...
  Barbro Mendel, 26 augusti 2013

  Jag läste boken med stor behållning - språket, miljön, hur människorna beskrevs och pojkens tankar som hela tiden höll mig fången. Jag läser oerhört mycket men denna bok och även fortsättningen Änglarnas sorg och Människohjärtat vill jag verkligen rekommendera.

 6. Vilket språk! Jag som annars läser fort, måste hela...
  Karin Arvidsson, 13 maj 2013

  Vilket språk! Jag som annars läser fort, måste hela tiden sakta in och suga på formuleringarna vilka ger en nya sätt att se på natur och människor. Njutning!

 7. Underbar bok, fantastisk översättning av John...
  cecilia persson, 13 maj 2013

  Underbar bok, fantastisk översättning av John Swedenmark. Tycker mycket om det gåtfulla med Jón Kalman Stefánsson, språk - en sagoberättare och sökare. En total läsupplevelse, fick mig att se saker och ting både djupare och klarare.

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Himmel och helvete