Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2013-09-25
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Medarbetare
Magnusson, Jens (form)
Dimensioner
191 x 145 x 25 mm
Vikt
448 g
SAB
Lz Mukwege, Denis
ISBN
9789185849826
Denis Mukwege : en levnadsberättelse (inbunden)

Denis Mukwege : en levnadsberättelse

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-09-25
209
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor

I varje våldtagen kvinna ser jag min hustru, i varje våldtagen mor ser jag min egen mor, i varje våldtaget barn ser jag mina egna.// Denis Mukwege

Nobels Fredspris 2018

Denis Mukwege är läkaren som har nått världsberömmelse för sitt arbete med de kvinnor som utsatts för grovt sexuellt våld under det utdragna krig som i decennier plågat befolkningen i östra Kongo. Arbetet har gett honom många vänner men också mäktiga fiender: senast 2012 utsattes han för ett mordförsök. Denis Mukweges liv har aldrig saknat dramatik.

Den här boken är berättelsen om hans liv. Berthil Åkerlund är journalist och författare med Afrikas länder som specialitet. I arbetet med boken har han följt Mukwege under en av de mest dramatiska perioderna i doktorns liv i Bukavu, Bryssel och på den svenska västkusten.
2018 tilldelas Dr Denis Mukwege Nobels fredspris för sina insatser för Kongos kvinnor. Det har tagit lång tid, men nu har världen äntligen börjat lyssna till kvinnorna, säger han i sitt tacktal. Sedan 2004 har mer än 50 000 kvinnor och barn som fallit offer för sexuellt våld fått vård på Panzisjukhuset i Bukavu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Denis Mukwege : en levnadsberättelse
 2. +
 3. Den sista flickan : berättelsen om min fångenskap och kamp mot Islamiska staten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sista flickan : berättelsen om min fångensk... av Nadia Murad, Jenna Krajeski (inbunden).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Denis Mukwege : en levnadsberättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Denis är läkaren och människan, ett ljus i världen
  Gustaf K (Degerfors), 4 januari 2019

  "Denis Mukwege en levnadsberättelse" är en gripande och skakande läsning. Handlingen i boken startar redan i prologen. Denis är på väg hem från en av sina resor. Väl hemma så minns han inte vad som hänt. .

  Händelserna i boken berättar om livet och hur svårt det kan vara att leva där han bor. Det finns dock ljuspunkter. En av de ljusa punkterna är Denis själv, tycker jag. Han ger aldrig upp det han tror på. Det han inom sig vet är bra för landet. Många har besökt hans sjukhus och ti... Läs hela recensionen

 2. En beundransvärd fredspristagare!!!
  Ester Sylvia Lindvall, 30 november 2018

  Äntligen! Har i flera åt velat att han skulle få Nobelpris för sin fantastiska insats för dessa kvinnor och flickor han räddat tillbaka till livet! Tyckte mycket om boken som skildrade både det mörka och det ljusa i hans liv och alla dessa kvinnors liv som han hjälpt❣️

 3. En ödmjuk kirurg
  Sheela Wadman (Älvsjö, Stockholm), 26 januari 2014

  Trots dödshotet fortsätter Dr Dennis Mukwege att kämpa för att rädda våldtagna kvinnor i sitt land. Makthavarna tål inte att en vanlig medborgare, Dr. Mukwege, ska dra världens uppmärksamhet till det fruktansvärda brott som pågår mot kvinnor i landet och de tål inte heller att Dr. Mukwege skall få all den äran för sitt arbete på Panzisjukhus. Jag träffade Dr Mukwege på Filadelfiakyrkan i Stockholm i dec 2013 och märkte att här stod en ödmjuk man som vill utträtta den "kall" han fick när han ... Läs hela recensionen

 4. Det riktigt kryper i kroppen när jag läser om Denis...
  Ulrika Ganning, 5 januari 2014

  Det riktigt kryper i kroppen när jag läser om Denis Mukweges liv och hur det ständigt förekommer nya hot och incidenter ofta för att någon eller några är ute efter naturtillgångar. Hur dessa övergrepp på kvinnor kan tillåtas fortgå av ett lands regering är helt obegripligt. Denis Mukwege är en stor hjälte som jag ser det när han försöker berätta för omvärlden vad som pågår med fara för sitt eget liv.

 5. Jag lånade först boken på biblioteket -och läste den...
  Jytte Hoff, 19 december 2013

  Jag lånade först boken på biblioteket -och läste den som en deckare -otroligt spännande livsöde.
  Sen köpte jag den hos Bokus för att ge bort den till min dotter i julklapp -hon har arbetat i Zimbabwe
  som lärare och har en afrikansk man.
  Därför tror jag hon kommer att tycka om att läsa om Mukweges liv och vägen till framgång. En stor eloge till Bertil Åkerlund för det vackra språket.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Denis Mukwege : en levnadsberättelse