Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2013-01-07
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Översättare
Svante Weyler
Originaltitel
Der Russe ist einer, der Birken liebt
Medarbetare
Larsson, Elsa Wohlfahrt (form)
Dimensioner
192 x 140 x 25 mm
Vikt
469 g
SAB
Hce
ISBN
9789185849949
Ryssar är såna som gillar björkar (inbunden)

Ryssar är såna som gillar björkar

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2013-01-07
175
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»(...) något av det bästa man kan läsa just nu. Inget är svårt eller konstlat här, ingenting är banalt. Det är bara vackert, gripande och helgjutet, smått sensationellt. Olga Grjasnowa är redan en stjärna.« (Expressen)

Masja, en kvinna på lite mer än tjugo, är på väg att tappa fotfästet. Hon lämnade Baku som barn när det blev omöjligt för en rysk-judisk familj att stanna och kom till Tyskland. När hon förlorar sin älskade yr hon till släkten i Israel, men blir inte lyckligare för det. Och den palestinska saken blir aldrig hennes. Ingen vill ha henne, hon vågar inte vilja ha någon.

»En oundgänglig bok, en bok ni bara måste läsa. (...) Inget mindre än en sensationell debutroman.« (Ingalill Mosander, Aftonbladet)

"...människorna och miljöerna i Masjas liv betraktas med en väsentlighetssökande blick jag förknippar med riktigt bra reportagekonst." (Martina Lowden, Kulturnytt)

"...en roman som träffar mitt i hjärtat av vår förvirrade, globaliserade och mångskiftande samtid. (SvD)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ryssar är såna som gillar björkar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken tar med läsaren på en inre resa i den yttre,...
  Yvonne Andersson, 23 september 2013

  Boken tar med läsaren på en inre resa i den yttre, visar på livets komplexitet och berör! Jag kom djupt in i boken och rekommenderar den varmt - men det är ingen feelgoodbok!

 2. en bok att minnas, så mycket sorg och även glädje,...
  Gunvor Bergström, 29 maj 2013

  en bok att minnas, så mycket sorg och även glädje, verkligen utvandrarroman, invandrarroman , samtidsroman , tänk vad en del får gå igenom och orka gå vidre - saknade den när jag läst färdigt! Det underlättar om man har lite inblick i de olika religionernas betydelse för att förstå! Man kanske borde haft en ordlista längst bak?? Ett par andra böcker i kategorin "en bok att minnas" är "Delhis vackraste händer" och" sju jävlgt långa dagar" - även där är det bra med lite inblick i religionen!

 3. Ryssar är såna som gillar björkar! Titeln är talande...
  Dammtussen, 11 april 2013

  Ryssar är såna som gillar björkar! Titeln är talande och mycket bra. En ung bok. Både författaren och huvudpersonen saknar livserfarenhet räknad i år men de stora problem huvudpersonen möter tvingar henne förvisso till en viss mognad. Fortfarande är det dock ett naivt skimmer över förhållandet till övriga inblandade. Förhållandet till den döde pojkvännen är romantiskt men eventuellt just på grund av att han är död. Ändå tyckte jag om att läsa varje ord. Kvar i mitt minne dröjer just den unga ... Läs hela recensionen

 4. Gillade språket - en viktig och intressant bok vad...
  ryddan, 10 april 2013

  Gillade språket - en viktig och intressant bok vad gäller alla olika nationaliteter och deras inbördes ordning - OCH ALLA FÖRDOMAR vi har.
  Blev lite besviken på slutet.

 5. Flyktingens bräckliga tillvaro
  Memara, 6 mars 2013

  Något ödesdigert, bräckligt och stigdagermanskt reser sig över romanens huvudperson Masja. Hon är en av oss hundratusentals som flytt sina länder på grund av krig eller bättre livsvilkor men som ständigt ifrågasätter det beslutet. Var det inte bättre att stanna och eventuellt dö? För alla måste dö en vacker dag. Eller var det bättre med det här långsamma döendet i avvisningen och ensamheten.

  Men Masja är inte så hopplös och ensam. Hon har lyckats skapa sin egen lilla microkosmos... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Ryssar är såna som gillar björkar