Handbok för livet (Svart) : Nya Levande Bibeln med över 10 000 noter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
2160
Utgivningsdatum
2009-01-01
Förlag
Sjöbergs Förlag
Originaltitel
Life Application Bible
Dimensioner
248 x 175 x 55 mm
Vikt
1520 g
SAB
Cb
ISBN
9789185853595
Handbok för livet (Svart) : Nya Levande Bibeln med över 10 000 noter (inbunden)

Handbok för livet (Svart) : Nya Levande Bibeln med över 10 000 noter

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2009-01-01
985
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Populära studiebibeln Handbok för livet exklusiv nyutgåva (2020).

Handbok för livet hjälper oss att förstå bibeltextens sammanhang. Den ger historik och bakgrundsfakta, den förklarar svåra ord och uttryck och den hjälper oss att se hur Bibelns olika delar hänger ihop.

Men inte nog med det. Handbok för livet hjälper oss att tränga djupare in i Guds ord och får oss att upptäcka dess eviga sanningar. Den visar oss hur viktiga de är och lär oss att tillämpa dem.

Visst finns det andra studiebiblar som ger värdefull information och kunskap, men ingen som i så hög grad lägger tyngdpunkten vid tillämpning. Noterna besvarar frågorna: "Vad säger detta mig?" och "Vad betyder den här texten för mig, familjen, vännerna, jobbet, grannarna, församlingen, nationen?"

Det här är Handbok för livet
Inledningar
Den inledande texten till varje bibelbok fokuserar på dess övergripande tema. Dessutom finns tidsaxel, bakgrundsfakta, översikt, uppläggning, huvudteman och karta.

Noter
Förutom att Handbok för livet har många tillämpande noter, innehåller den också noter med förklarande text. Dessa hjälper läsaren att bättre förstå sådant som kulturell bakgrund, historia, sammanhang, svårbegripliga texter, platser, teologiska begrepp och sambandet mellan olika bibeltexter. Totalt innehåller Handbok för livet över 10 000 noter.

Personporträtt
Ett annat utmärkande drag hos Handbok för livet är de porträtt den ger av många av Bibelns personer. Här presenteras deras starka och svaga sidor, vad de uträttade, vilka misstag de gjorde och lärdomar vi kan dra av deras liv.

Kartor
Handbok för livet har fler kartor än någon annan bibel. En grundlig och innehållsrik bibelatlas finns inbyggd i varje bibelbok.

Evangeliesynops
Genom ett unikt och enkelt numreringssystem kan man läsa vilken berättelse som helst och se exakt var man befinner sig i förhållande till Kristus liv som helhet.

Faktarutor och förklaringar
Handbok för livet innehåller många faktarutor och förklaringar som hjälper läsaren att få en klarare bild av svåra begrepp och förhållanden.

ParallellhänvisningarEtt nytt, omfattande system med hänvisningar i marginalen hjälper läsaren att snabbt hitta bibeltexter med inbördes samband.

Bibeltext
Levande Bibeln (GT), Nya Levande Bibeln (NT)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok för livet (Svart) : Nya Levande Bibeln med över 10 000 noter
  2. +
  3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 1204 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »