Språknörd
Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
55
Utgivningsdatum
2014-09-05
Förlag
Kakao Förlag
Dimensioner
90 x 65 x 20 mm
Vikt
102 g
ISBN
9789185861927
Språknörd

Språknörd

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Övrigt Svenska, 2014-09-05
80
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ska det vara de eller dem - Eller tar du genvägen och nöjer dig med ett dom - Vet du vad en eufemism är, från vilket språk ordet ekipage kommer och minns du biff-regeln? Du vet att du är en riktig språknörd om du förstår att uppskatta ett korrekt språkbruk och gläds åt människors ständiga förmåga att förnya språket. Och när det hugger till lite i dig när någon tar fel på subjekts- och objektsform eller när du utsätts för en särskrivning Språknörd är ett spel för dig som tycker att det roligaste som finns är att gräva ner dig i ordkunskap, grammatik, språkhistoria och allt annat som har med språket att göra. Kategorier: 1. Ordkluringar 2. Vad sa du? 3. Ordkunskap 4. Etymologi - ordets ursprung 5. Diagnos: språknörd?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Språknörd
 2. +
 3. Vem är jag? : Lista ut vem personen är med hjälp av tre ledtrådar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem är jag? : Lista ut vem personen är med hjäl... av Charlotta Fahlén (Övrigt).

Köp båda 2 för 174 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Språknörd. Sätt ditt betyg »
 1. Ett litet spel efter middagen
  Golfänkan, 12 mars 2015

  "Språknörd" i kortleksformat fungerar utmärkt att plocka fram för att tävla lite lagom efter middagen, vid bokcirkeln, skrivarcirkel, utflykten... närhelst det finns en liten stund över och några vänner till hands.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Snaps : brännvinskryddningar & matrecept

  Lo Söllgård, Cecilia Vikbladh

  Krydda ditt eget brännvin! Malört, pors och johannesört är traditionella snapskryddor, men varför inte testa nypon, lakrits eller enbär som smaksättare? Här bjuds du på spännande snapsrecept och utvalda maträtter som passar till nubben. Skål!

 • Vem är jag? : Lista ut vem personen är med hjälp av tre ledtrådar

  Charlotta Fahlén

  Har du koll på folk? Då är det här frågespelet för dig! Här gömmer sig en massa kända personer de flesta verkliga men även en och annan superhjälte, seriefigur och filmkaraktär. Lista ut vilka de är med hjälp av tre kluriga ledtrådar! 330 personer...