Ulrikas sista strid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
1
Förlag
Frank
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
191 x 146 x 20 mm
Vikt
340 g
SAB
Vndp,Lz Olson, Ulrika
ISBN
9789185865024
Ulrikas sista strid (inbunden)

Ulrikas sista strid

Inbunden Svenska, 2008-03-01

Slutsåld

Från att hon var en liten flicka till tidiga tonår utsattes Ulrika Olson för sexuella övergrepp av sin pappa. Efter det sista övergreppet förträngde Ulrika allt som hänt under många år, men levde mycket självdestruktivt och missbrukade droger, alkohol, mat och pengar. Men framförallt sex.

Den tusende gången, utkom 2003, och var den starka och självutlämnande berättelsen om de övergrepp hon utsattes för och dess följder. Boken fick ett enormt gensvar från kvinnor runt om i hela landet som utsatts för incest eller hamnat i sexmissbruk av andra orsaker.

Ulrikas sista strid är den fortsatta berättelsen om Ulrikas hårda, men lyckosamma kamp för att skapa sig ett bra liv. Här berättar Ulrika om hur hon möter Lukas, sin stora kärlek, och om alla de nästan omänskligt stora svårigheter de övervinner tillsammans på vägen mot ett fungerande familjeliv.

Ulrikas sista strid handlar framför allt om Ulrikas tredje graviditet, under vilken hon, på grund av de kroppsliga förändringarna och de minnen de väckte, återupplevde barndomens övergrepp och genomled en åtta månader lång helvetesresa där hon till slut stod på psykosens rand. Ulrika Olson lever idag ett gott liv tillsammans med man och tre barn.
Ulrikas sista strid är liksom Den tusende gången skriven av frilansjournalisten och författaren Anna Lytsy.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ulrikas sista strid