Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2009-04-29
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
240 g
SAB
Lz Hitler, Adolf
ISBN
9789185873685
Adolf Hitler (pocket)

Adolf Hitler

(31 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2009-04-29
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En utomordentligt värdefull bok.« Henning Mankell

»Ett modigt och spännande projekt.« Alex Schulman

"Bengt Liljegren har skrivit en fascinerande biografi där tyske rikskanslerns liv sätts i fokus."
Smålands-Tidningen

"Bengt Liljegrens biografi är välskriven och ger en delvis ny bild av Hitler. Den har intressanta fotografier och boken öppnar för nya frågor om och kring Hitler och hans tid."
Dagbladet

"Fruktansvärt bra, känns så gediget genomarbetad." Lasse Kronér

Han var 176 cm lång, vägde runt 70 kg, led av kroniska magbesvär och älskade chokladkaka. Han skrattade ofta så mycket att han vek sig dubbel och fick tårar i ögonen. Det förstår väl alla att det är Adolf Hitler vi talar om?

Trots att han är en av 1900-talets mest omdebatterade män, finns det lite skrivet om Hitler som person. Många historiker menar att den tyske diktatorn inte hade något privatliv och har därför fokuserat på hans roll som Führer.

Bilden av den tyske diktatorn har ofta blivit svartvit: för nazisterna var han en övermänniska, för omvärlden gick han till historien som en djävul. Och de stora brott Hitler var skyldig till gör det lätt att bortse från hans karisma, politiska skicklighet och obestridliga intelligens. Reflexmässigt reduceras han till en galning.

I biografin Adolf Hitler skildrar Bengt Liljegren skickligt och personligt hela Hitlers liv. Det är över trettio år sedan en bok om Hitler gavs ut på svenska. Sedan dess har en mängd nya uppgifter kommit fram: dagböcker, brev och memoarer. Med utgångspunkt i detta material skapas här en mer fullständig bild av personen Adolf Hitler. Liljegren ger en bakgrund till Hitlers ogärningar, förlåter inte men förklarar.

Bengt Liljegren är adjunkt och historiker samt verksam som kritiker i Sydsvenskan. Han har tidigare haft stora framgångar med biografierna Karl XII (2000) och Alexander den store (2005).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Adolf Hitler
 2. +
 3. Hitler : en biografi. D. 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitler : en biografi. D. 1 av Joachim Fest (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Adolf Hitler. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt biografi av en utmärkt biograf
  Ingvar Gustafson, 25 maj 2017

  Jag köpte boken framför allt av en anledning: Jag hade läst Bengt Liljegrens utmärkta Winston Churchill-biografi. Adolf Hitler blev ingen besvikelse. Den kan verkligen rekommenderas.

 2. Hitler, en man som trollband både vän och fiende
  Tommy Nordquist, 4 maj 2015

  Bengt Liljegren har lyckats att finna intressanta infallsvinklar i denna biografi. Han presenterar en uttömmande och noggrann bild av en person som kom att förändra Europas kartbild och politik i mer än 50 år. Alla som har grundläggande kännedom om de stora dragen i 1900-talets historia kan i denna bok finna en del svar på varför det blev som det blev.
  Författaren har genom noggranna studier av källmaterialet funnit både de mest intressanta händelserna som kom att förändra världen men ha... Läs hela recensionen

 3. trevlig men historiskt värdelös.
  Fredrik , 12 april 2015

  Som roman över privatpersonen Hitler är den lättläst och underhållande. Som historisk bok riktigt dålig.Han använder för ofta riktigt dåliga källor, som tex Albert Speers biografi som vittnesmål över hur Hitler var (Speers biografi har avslöjats gång på gång som helt lögnaktig inlaga av honom för att tjäna pengar och framstå som oskyldig).

  Överlag blir boken ett slags officiell propagandaverk om den store ledaren utan mycket diskussion om hans gärningar och utan tillräckligt bra kä... Läs hela recensionen

 4. Intressant och lättläst
  Vetgirig , 10 februari 2015

  En mycket intressant och lättläst bok (trots mycket fakta) om en märklig person i en underlig tid. Väcker tankar och funderingar.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Adolf Hitler