Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2009-04-29
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
240 g
SAB
Lz Hitler, Adolf
ISBN
9789185873685
Adolf Hitler (pocket)

Adolf Hitler

(36 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2009-04-29
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»En utomordentligt värdefull bok.« Henning Mankell

»Ett modigt och spännande projekt.« Alex Schulman

"Bengt Liljegren har skrivit en fascinerande biografi där tyske rikskanslerns liv sätts i fokus."
Smålands-Tidningen

"Bengt Liljegrens biografi är välskriven och ger en delvis ny bild av Hitler. Den har intressanta fotografier och boken öppnar för nya frågor om och kring Hitler och hans tid."
Dagbladet

"Fruktansvärt bra, känns så gediget genomarbetad." Lasse Kronér

Han var 176 cm lång, vägde runt 70 kg, led av kroniska magbesvär och älskade chokladkaka. Han skrattade ofta så mycket att han vek sig dubbel och fick tårar i ögonen. Det förstår väl alla att det är Adolf Hitler vi talar om?

Trots att han är en av 1900-talets mest omdebatterade män, finns det lite skrivet om Hitler som person. Många historiker menar att den tyske diktatorn inte hade något privatliv och har därför fokuserat på hans roll som Führer.

Bilden av den tyske diktatorn har ofta blivit svartvit: för nazisterna var han en övermänniska, för omvärlden gick han till historien som en djävul. Och de stora brott Hitler var skyldig till gör det lätt att bortse från hans karisma, politiska skicklighet och obestridliga intelligens. Reflexmässigt reduceras han till en galning.

I biografin Adolf Hitler skildrar Bengt Liljegren skickligt och personligt hela Hitlers liv. Det är över trettio år sedan en bok om Hitler gavs ut på svenska. Sedan dess har en mängd nya uppgifter kommit fram: dagböcker, brev och memoarer. Med utgångspunkt i detta material skapas här en mer fullständig bild av personen Adolf Hitler. Liljegren ger en bakgrund till Hitlers ogärningar, förlåter inte men förklarar.

Bengt Liljegren är adjunkt och historiker samt verksam som kritiker i Sydsvenskan. Han har tidigare haft stora framgångar med biografierna Karl XII (2000) och Alexander den store (2005).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Adolf Hitler
 2. +
 3. Winston Churchill. Del 1, 1874-1939

De som köpt den här boken har ofta också köpt Winston Churchill. Del 1, 1874-1939 av Bengt Liljegren (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Adolf Hitler. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En annan sida av en tyrann!
  Kjell Tage Lorentzson, 31 december 2019

  Har ännu inte hunnit med att läsa mer än de första hundra sidorna. Boken är såpass fängslande att den svår att lägga ifrån sig. B Liljegren är en duktig författare vars böcker alltid håller måttet.

 2. Den är bra för de intresserade
  P. Hayek, 20 augusti 2019

  Jag köpte boken av ren nyfikenhet, ville förstå mig på hur denna människa kunde förvandlas till ett hemskt monster, för att kunna förstå det måste man ta reda på bakomliggande orsakerna, han blev ju inte ond över en natt utan det var ju motgångar, besvikelser och trauman som sådde denna ondskefulla fröet inom honom, Bengt Liljegren skildrar det på ett djupgående mästerligt sätt i egenskap som författare. Adolf Hitler är inte exceptionell för självaste ondskan, många efter honom har fört stafe... Läs hela recensionen

 3. Utmärkt biografi av en utmärkt biograf
  Ingvar Gustafson, 25 maj 2017

  Jag köpte boken framför allt av en anledning: Jag hade läst Bengt Liljegrens utmärkta Winston Churchill-biografi. Adolf Hitler blev ingen besvikelse. Den kan verkligen rekommenderas.

 4. Hitler, en man som trollband både vän och fiende
  Tommy Nordquist, 4 maj 2015

  Bengt Liljegren har lyckats att finna intressanta infallsvinklar i denna biografi. Han presenterar en uttömmande och noggrann bild av en person som kom att förändra Europas kartbild och politik i mer än 50 år. Alla som har grundläggande kännedom om de stora dragen i 1900-talets historia kan i denna bok finna en del svar på varför det blev som det blev.
  Författaren har genom noggranna studier av källmaterialet funnit både de mest intressanta händelserna som kom att förändra världen men ha... Läs hela recensionen

 5. trevlig men historiskt värdelös.
  Fredrik , 12 april 2015

  Som roman över privatpersonen Hitler är den lättläst och underhållande. Som historisk bok riktigt dålig.Han använder för ofta riktigt dåliga källor, som tex Albert Speers biografi som vittnesmål över hur Hitler var (Speers biografi har avslöjats gång på gång som helt lögnaktig inlaga av honom för att tjäna pengar och framstå som oskyldig).

  Överlag blir boken ett slags officiell propagandaverk om den store ledaren utan mycket diskussion om hans gärningar och utan tillräckligt bra kä... Läs hela recensionen

 6. Intressant och lättläst
  Vetgirig , 10 februari 2015

  En mycket intressant och lättläst bok (trots mycket fakta) om en märklig person i en underlig tid. Väcker tankar och funderingar.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Bengt Liljegren