Sitsskolan : övningar för bättre sits : med och utan häst (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2013-05-10
Upplaga
1
Förlag
Idéimperiet KHL
Medarbetare
Hansson, Catharina (red.) / Hansson, Catharina (form) / Hansson, Catharina (foto)
Dimensioner
235 x 172 x 11 mm
Vikt
414 g
SAB
Rbeac
ISBN
9789185896042
Sitsskolan : övningar för bättre sits : med och utan häst (inbunden)

Sitsskolan : övningar för bättre sits : med och utan häst

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-05-10
187
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Din sits till häst påverkar din ridning och hästens
prestation och välbefinnande. Men det är inte så att man föds med en bra sits, utan den är något man tränar upp. Och då inte bara till häst! Idag vet vi att funktionsträning för ryttare är viktigare och mer effektivt än man tidigare anat.

Pedagogikföreläsaren Mari Zetterqvist Blokhuis är Sveriges ledande expert när det gäller sitsträning för ryttare. Här har hon samlat sina metoder i en unik, rikt illustrerad bok med övningar och inspirerande läsning om ryttarens sits:
Träna upp styrkan i kroppens kraftcentrum
Bli liksidig och följsam
Bli smidigare och mjukare i viktiga muskler och leder
Utveckla din närvaro, avspänning och balans
Bli liksidig och följsam

Det finns ett stort behov av nytänkande inom ridbranschen och det är nödvändigt att hitta bra metoder för att träna upp ryttarens sits och balans, säger Mari Zetterqvist Blokhuis som föreläser i pedagogik och om ryttarens sits. Hon håller även sitsclinics och driver JumpClubs webbklubb tillsammans med Sylve Söderstrand och Lotta Björe.
Förr undervisades ridlärarna i ridning och teknik. Men nu har man börjat addera stretching, uppvärmning och styrketräning för att sitta stadigt i sadeln och inte irritera hästen.
Mari Zetterqvist Blokhuis undervisade under tio år på Strömsholm och har genomfört en studie där, med syfte var att definiera olika typer av sitsfel, testa ett speciellt träningssystem för att rätta till felen och se hur hästens beteende påverkas av ryttarens sits.
När 16 olika sitsfel definierats, fick en grupp träna med olika övningar utan häst i 15-20 minuter varje dag i nio veckor.
Sju av nio tyckte att deras ridning blivit bättre och det visade sig att hjärtfrekvensen minskat häpnadsväckande nog inte bara hos ryttarna, utan också hos hästarna!
Mari Zetterqvist Blokhuis har utvecklat unika metoder för att förbättra sin sits och ridning genom övningar både med och utan häst, som hon lär ut på kurser och clinics på ridskolor runt om i landet. Nu finns alla de här övningarna för första gången samlade i en rikt illustrerad bok med tydliga instruktioner och inspirerande läsning om vad som gör oss till bättre ryttare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sitsskolan : övningar för bättre sits : med och utan häst
 2. +
 3. Ridning och rädsla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ridning och rädsla av Sven Forsström (inbunden).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sitsskolan : övningar för bättre sits : med och utan häst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Balans
  Bella, 15 mars 2016

  Lättläst, tydlig och bra enkla övningar. Jag känner mig redan mer rörlig i midja och höfter efter att ha gjort övningarna 3-4 gånger på pilatesbollen och midjemåttet känns mindre, fastare, härligt.

 2. Okej, men inte mer..
  Melwin, 27 februari 2014

  Bra ihopsamling av avsuttna stretch- och styrkeövningar, jag hade däremot önskat mer konkreta övningar att göra till häst. Om man vill lära sig grunderna för en bra sits är den läsvärd, men det finns andra böcker i ämnet som är bättre.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Sitsskolan : övningar för bättre sits : m...