Vad det innebär att vara avantgarde (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
OEI undersökningar (del 5)
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2016-05-17
Förlag
OEI Editör
Översättare
Martin Högström
ISBN
9789185905812
Vad det innebär att vara avantgarde (häftad)

Vad det innebär att vara avantgarde

Häftad Svenska, 2016-05-17
209
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Jag eftersträvade något så fritt i formen som en sokratisk dialog." När David Antin i början av 1970-talet utvecklar sina pratdikter handlar det om att via improvisationer och i samspel med en lyssnande publik skapa en ny poetisk praktik som också är en ny form av tänkande. "Jag hade sökt en tänkandets poesi och vad jag fann var en pratandets poesi, eftersom att prata var så nära jag kunde komma att tänka."
I dessa pratprocesser utvecklar Antin en blandning av kritik, poesi och historieberättande som han spelar in på bandspelare för att sedan transkribera och publicera i bokform. Hans poetiska arbete är med andra ord en dynamisk och explorativ blandning och överlagring av olika språkformer, hastigheter och medier. Vad det innebär att vara avantgarde från 1993 är den tredje av Antins fem böcker från 1976 till 2005 som uteslutande består av pratpoesi.
David Antin är poet och konstkritiker. Han är född 1932 i New York och bor sedan slutet av 1960-talet i San Diego, där han i många år också undervisade vid University of California.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad det innebär att vara avantgarde
  2. +
  3. Fältarbeten. Från plats till site i nordamerikansk efterkrigspoesi och -konst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fältarbeten. Från plats till site i nordamerika... av Lytle Shaw (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Antin

Bloggat om Vad det innebär att vara avantgarde