Trädgårdar i Östergötland : en skön historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2004-11-01
Förlag
Östergötlands länsmuseum
Medarbetare
Billeson, Göran (foto)
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
275 x 215 x 25 mm
Vikt
1180 g
SAB
Qe-cbg:k
ISBN
9789185908608
Trädgårdar i Östergötland : en skön historia (inbunden)

Trädgårdar i Östergötland : en skön historia

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2004-11-01
185
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Välkommen in i trädgårdsriket Östergötland. Boken berättar om de trädgårdsentusiaster som format det grönskande länet, om klostrens lustgårdar, om slottens överdådiga anläggningar, om bondens trädgård och torparens täppa.

Framstående trädgårdsarkitekter har varit verksamma i Östergötland - Nicodemus Tessin d y på Sturefors, Fredrik Magnus Piper på Godegård och Bjärka-Säby samt Rudolf Abelin på Linköpings slott och Adelsnäs.

Väl värda att möta är även dagens trädgårdsskapare. Flera av dem porträtteras i boken.

Författare är Inga Wallenquist, journalist, fil kand i etnologi och frilansskribent. Fotograf är Göran Billeson. Christer Berg, journalist vid Östgöta Correspondenten, har formgivit boken. Redaktör är Marietta Douglas, Östergötlands länsmuseum. Samtliga har tidigare medverkat i "Östgötamat - en smaksak", boken om Östergötland som matlandskap, också den utgiven på länsmuseets förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trädgårdar i Östergötland : en skön historia
  2. +
  3. Modernismen i Östergötland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modernismen i Östergötland av Anna Eskilsson, Marie Hagsten, Stefan Hammenbeck, Ann-Charlotte Hertz, Maria Jansén (inbunden).

Köp båda 2 för 364 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Inga Wallenquist

  • Amie Stålkrantz : keramiker och konsthantverkare

    Stefan Hammenbeck, Inga Wallenquist

    Här får vi möta Amie Stålkrantz hela unika och mångsidiga konstnärskap med brukskeramik, friskulptur och reliefer samt offentliga utsmyckningar. Många känner till Amie Stålkrantz brukskeramik. Men hon har en omfattande verksamhet med fritt konstnä...

Övrig information

Boken bjuder in till trädgårdsriket Östergötland. Här berättas om trädgårdsentusiaster som format det grönskande Östergötland, om klostrens trädgårdar, slottens överdådiga anläggningar, om bondens trädgård och torparens täppa. Framstående trädgårdsarkitekter har varit verksamma här, Nicodemus Tessin d.y. på Sturefors, Fredrik Magnus Piper på Godegård och Bjärka Säby, Rudolf Abelin på Linköpings slott och Adelsnäs. Väl värda att möta är även dagens trädgårdsskapare. Flera av dem porträtteras i boken.

Författare är Inga Wallenquist, journalist, fil.kand. i etnologi och frilansskribent. Fotograf är Göran Billeson. Journalist Christer Berg har formgivit boken.