Trädgårdar i Östergötland : en skön historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2004-11-01
Förlag
Östergötlands länsmuseum
Medarbetare
Billeson, Göran (foto)
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
275 x 215 x 25 mm
Vikt
1180 g
SAB
Qe-cbg:k
ISBN
9789185908608
Trädgårdar i Östergötland : en skön historia (inbunden)

Trädgårdar i Östergötland : en skön historia

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2004-11-01
184
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 9 december för leverans innan julafton
Välkommen in i trädgårdsriket Östergötland. Boken berättar om de trädgårdsentusiaster som format det grönskande länet, om klostrens lustgårdar, om slottens överdådiga anläggningar, om bondens trädgård och torparens täppa.

Framstående trädgårdsarkitekter har varit verksamma i Östergötland - Nicodemus Tessin d y på Sturefors, Fredrik Magnus Piper på Godegård och Bjärka-Säby samt Rudolf Abelin på Linköpings slott och Adelsnäs.

Väl värda att möta är även dagens trädgårdsskapare. Flera av dem porträtteras i boken.

Författare är Inga Wallenquist, journalist, fil kand i etnologi och frilansskribent. Fotograf är Göran Billeson. Christer Berg, journalist vid Östgöta Correspondenten, har formgivit boken. Redaktör är Marietta Douglas, Östergötlands länsmuseum. Samtliga har tidigare medverkat i "Östgötamat - en smaksak", boken om Östergötland som matlandskap, också den utgiven på länsmuseets förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädgårdar i Östergötland : en skön historia
 2. +
 3. Det fula : från antikens skönhet till Paul McCarthy

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fula : från antikens skönhet till Paul McCa... av Tom Sandqvist (häftad).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Inga Wallenquist

 • Amie Stålkrantz : keramiker och konsthantverkare

  Stefan Hammenbeck, Inga Wallenquist

  Här får vi möta Amie Stålkrantz hela unika och mångsidiga konstnärskap med brukskeramik, friskulptur och reliefer samt offentliga utsmyckningar. Många känner till Amie Stålkrantz brukskeramik. Men hon har en omfattande verksamhet med fritt konstnä...

 • Fri fågel flyger högt

  Inga Wallenquist

  Berit Johansson är hemmahörande i Vadstena, men också i Venedig. I närmare tjugo år har hon arbetat som formgivare på glasön Murano utanför Venedig. Ön har varit känd för sitt exklusiva glas i mer än 700 år.Här formger Berit Johansson glas för två...

Övrig information

Boken bjuder in till trädgårdsriket Östergötland. Här berättas om trädgårdsentusiaster som format det grönskande Östergötland, om klostrens trädgårdar, slottens överdådiga anläggningar, om bondens trädgård och torparens täppa. Framstående trädgårdsarkitekter har varit verksamma här, Nicodemus Tessin d.y. på Sturefors, Fredrik Magnus Piper på Godegård och Bjärka Säby, Rudolf Abelin på Linköpings slott och Adelsnäs. Väl värda att möta är även dagens trädgårdsskapare. Flera av dem porträtteras i boken.

Författare är Inga Wallenquist, journalist, fil.kand. i etnologi och frilansskribent. Fotograf är Göran Billeson. Journalist Christer Berg har formgivit boken.