Trädgårdar i Östergötland - En skön historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2004-11-01
Förlag
Östergötlands länsmuseum
Medarbetare
Billeson, Göran (foto)
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
275 x 215 x 25 mm
Vikt
1180 g
SAB
Icu-cz Östergötland
ISBN
9789185908608
Trädgårdar i Östergötland - En skön historia (inbunden)

Trädgårdar i Östergötland - En skön historia

Inbunden, Svenska, 2004-11-01
172
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast måndag 11 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Välkommen in i trädgårdsriket Östergötland. Boken berättar om de trädgårdsentusiaster som format det grönskande länet, om klostrens lustgårdar, om slottens överdådiga anläggningar, om bondens trädgård och torparens täppa.

Framstående trädgårdsarkitekter har varit verksamma i Östergötland - Nicodemus Tessin d y på Sturefors, Fredrik Magnus Piper på Godegård och Bjärka-Säby samt Rudolf Abelin på Linköpings slott och Adelsnäs.

Väl värda att möta är även dagens trädgårdsskapare. Flera av dem porträtteras i boken.

Författare är Inga Wallenquist, journalist, fil kand i etnologi och frilansskribent. Fotograf är Göran Billeson. Christer Berg, journalist vid Östgöta Correspondenten, har formgivit boken. Redaktör är Marietta Douglas, Östergötlands länsmuseum. Samtliga har tidigare medverkat i "Östgötamat - en smaksak", boken om Östergötland som matlandskap, också den utgiven på länsmuseets förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trädgårdar i Östergötland - En skön historia
  2. +
  3. Om konst : Östgöta konstförening 90 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om konst : Östgöta konstförening 90 år av Bo Sylvan, Stefan Hammenbeck (inbunden).

Köp båda 2 för 330

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Trädgårdar i Östergötland - En skön historia

Övrig information

Boken bjuder in till trädgårdsriket Östergötland. Här berättas om trädgårdsentusiaster som format det grönskande Östergötland, om klostrens trädgårdar, slottens överdådiga anläggningar, om bondens trädgård och torparens täppa. Framstående trädgårdsarkitekter har varit verksamma här, Nicodemus Tessin d.y. på Sturefors, Fredrik Magnus Piper på Godegård och Bjärka Säby, Rudolf Abelin på Linköpings slott och Adelsnäs. Väl värda att möta är även dagens trädgårdsskapare. Flera av dem porträtteras i boken.

Författare är Inga Wallenquist, journalist, fil.kand. i etnologi och frilansskribent. Fotograf är Göran Billeson. Journalist Christer Berg har formgivit boken.