Improvisatören (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Thorpenberg
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2017-10-21
Förlag
Fri Press
Dimensioner
225 x 152 x 15 mm
Vikt
3353 g
SAB
Hc
ISBN
9789185972876

Improvisatören

Häftad,  Svenska, 2017-10-21
237
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför söker sig musiker till den fria improvisationen. Vad är skillnaden mellan färdigskriven musik och det som idag kallas friform? Vad betyder den västerländska skolmusikens undervisning för musikformer som ursprungligen mycket byggde på improvisation, som till exempel jazz och blues, men också mer traditionella stilar som indisk musik och flamenco?

Det har idag skrivits flera doktorsavhandlingar i ämnet. Men Improvisatören är en roman om en ensam musiker som just söker det egna uttrycket. Det som skolundervisningen så sällan berör: vad säger musiken till honom själv? Vad säger den andra?

Varför kämpar han i den hårda motvinden? Är det egentligen en politisk protest, en spark mot den etablerade högskoleundervisningen? Hur stark är hans strävan efter något eget? I Improvisatören följer vi musikern i hans medgångar och motgångar, och i vardagens ständiga kamp för brödfödan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Improvisatören
  2. +
  3. Former och uttryck. Pär Lagerkvist-samfundets årsskrift, 2022

De som köpt den här boken har ofta också köpt Former och uttryck. Pär Lagerkvist-samfundets å... av Rolf Almström, Sam Carlquist, Petra Carlsson Redell, Cecilia Davidsson, Magnus Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Thorpenberg