Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2011-03-10
Förlag
Kartago Förlag
Dimensioner
260 x 197 x 11 mm
Vikt
550 g
SAB
Hci
ISBN
9789186003753
Banglatown (häftad)

Banglatown

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-03-10

Slutsåld

Denna bok med inslag av självbiografi handlar om huvudpersonens liv mellan 23 och 27. Hon känner sig ännu inte vuxen men ändå inte som en tonåring och är osäker på hur man tar hand om sig själv men vill helst inte be om hjälp utifrån. Huvudpersonen är också i en ålder då hon är nyfiken på allt och öppen även för sådant som hon inte skulle befattat sig med i sitt normala sammanhang i Sverige.

Historien beskriver vad som händer med henne när hon lämnar sitt trygga sammanhang i Sverige, då hon flyttar till östra London för att studera. Hon bor i ett oroligt område där fattigdomen är stor och denna oro och de otäcka sakerna som händer i området präglar henne och hotar ibland att förgöra henne.

Relationer till nya vänner och pojkvänner är det centrala i denna unga kvinnas liv och därför upplever hon också några av sina lyckligaste stunder under den tid då vi får följa henne.

Daniela Wilks är 28 år gammal och har studerat psykologi i London och Köpenhamn. Hon kommer ursprungligen från en mindre ort i Västmanland men bor sedan gymnasieåldern i Stockholm. Danielas serier berättar om sorgliga händelser och skamsköljningar med humor eftersom "det deppiga och roliga hänger ihop". Hennes serier är influerade av den amerikanska serieskaparen Aline Kominsky Crumb och liknas ibland också vid Mats Jonssons självbiografiska serier. Förutom Kominsky Crumb är Danielas idoler konstnären Peter Doig och socialpsykolog och sociolog Johan Asplund vilket på något sätt hoppas ska genomsyra hennes serier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Banglatown. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra debut av Wilks som liksom liknande svenska...
    Nickedockan, 12 maj 2013

    Bra debut av Wilks som liksom liknande svenska grafiska romaner berör den s.k adolescensen, gränslandet mellan barndom och vuxenliv. Går i samma samtida självbiografiska anda som t.ex. "Hey Pricess" (Mats Jonsson), "Simons 120 dagar" (Simon Gärdenfors) eller "Fri Kärlek" (Julia Thorell).

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Daniela Wilks

Bloggat om Banglatown