Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2011-05-06
Förlag
Kartago Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
170 g
SAB
G
ISBN
9789186003791
Trygga räkan : svenska folkets felhörda låtar del två (pocket)

Trygga räkan : svenska folkets felhörda låtar del två

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2011-05-06

Slutsåld

Joakim Arhammar startade för snart tio år sedan webbsidan saltmannen.se där svenska folket under åren har kunnat skicka in sina felhörda låtar. Fenomenet har blivit en alltmer växande folkrörelse och hemsidan mynnade ut i boken "Är det saltmannen?" som utkom våren 2008 och blev en stor succé.

Den vanligaste svenska felhörda låten är sannolikt "Tryggare kan ingen vara" som lätt förväxlas med "Trygga räkan". Därför heter denna del 2 just så. Här finns också andra ordpärlor som "Message in a butt-hole " istället för som Police sjöng: "Message in a bottle", eller "Hon äter gröt när hon sover" när Bo Kaspers egentligen sjunger "Hon är så söt när hon sover". Magnus Uggla sjunger "Är det efterfest på eran balkong", men en lyssnare tyckte att det lät som: "Är det efterätt i eran kalsong?"
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Trygga räkan : svenska folkets felhörda låtar del två. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt roligt! Jag skrattar så jag gråter!
  Räkan, 23 maj 2016

  Fantastiskt roligt! Jag skrattar så jag gråter! En perfekt gå-bortpresent eller bok att ha liggandes i fikarummet på jobbet. Rekommenderas.

 2. Sjukt kul!
  Jocke, 26 maj 2011

  Folk som sjunger fel text på låtar måste ju vara bland det roligaste som finns, till och med när det är man själv som sjunger fel. Den här boken är bland det roligaste jag någonsin läst och rekommenderas varmt! Illustrationerna av felsjungningarna ger en extra dimension och det är kul i slutet att få höra artisterna själva berätta om hur de sjungit fel. Mycket bra som gå-bort-present också, ett givet samtalsämne vid middagsbordet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Joakim Arhammar

 • Content Marketing för alla

  Joakim Arhammar, Pontus Staunstrup

  Lös dina affärsutmaningar, öka försäljningen och vinn kundernas hjärtan med engagerande innehåll. Content marketing är tillsammans med den digitala utvecklingen det största som hänt marknadsföringen sedan 60-talets kreativa revolution. Istället fö...

 • Kändisfakta

  Joakim Arhammar, Mikael Sol

  Visste du att Loket Olssons huvud är exakt symmetriskt och att han därför kunde blivit en modell, om det inte även hade varit helt cirkulärt? Visste du att Blossom Tainton föddes i Egypten 1962 i byn Del Pilar, strax utanför Kayo? Visste du att An...