Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Zelda (del 2)
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2012-02-15
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Lina Neidestam
Dimensioner
220 x 165 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Hci
ISBN
9789186003937
Zelda 2. Kampen fortsätter (häftad)

Zelda 2. Kampen fortsätter

(3 röster)
Häftad Svenska, 2012-02-15

Slutsåld

Hjältinnan Zelda är en idealistisk, bloggande åttiotalistsnärta som med dubbelmoral och ihåliga argument slåss mot de patriarkala väderkvarnarna. Till vardags pluggar hon på Komvux och drömmer om att komma in på journalisthögskolan, som bara tar in "urblåsta modebloggare som är bra på matte", som hon själv uttrycker det. I denna bok har Zelda gjort upp med sin ostrukturerade tillvaro. Hon har blivit singel då hon till slut blivit dumpad av sin alldeles för heteronormativa pojkvän. Hon börjar på Konstskola och får nya vänner och fiender.

Serien Zelda dök upp för första gången i Metro 2007 och publiceras numera som ett av de mest populära fasta inslagen i serietidningen Nemi. Man kan också läsa serien i City och Situation STHLM.

Några pressröster om den första Zeldaboken som kom 2009:

När Zelda för första gången dök upp i en annan svarthårig tjejs tidning - Nemi - fick jag skratthicka av hennes vilda äventyr. Med hårtofsar under armarna, stickiga ben och ett brinnande hat mot allt som luktar förtryck slog hon vilt åt alla håll. Det kändes befriande, vem vill inte programmera om dockorna i leksaksaffären till att pipa Död åt patriarkatet! istället för mamma? Eller för den delen resa till Sydpolen för att skriva om pingvinernas parningsritualer ur ett queerfeministiskt perspektiv och förföra en och annan fransman på vägen."
Susanne Sterner, Östgöta Correspondenten

Det finns en tilltalande fräschhet och en skön fräckhet i Lina Neidestams Zelda. Språket är friskt och ungdomligt rakt på sak."
Lennart Götesson, Dala-Demokraten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lina Neidestam