Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Rocky (del 22)
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2012-04-02
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Martin Kellerman
Dimensioner
230 x 215 x 15 mm
Vikt
570 g
SAB
Hci
ISBN
9789186003951

Rocky volym 22

(6 röster)
Häftad, Svenska, 2012-04-02
140 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Efter ett år i Västerås flyttar Rocky och flickvännen Edith tillbaka till Stockholm.
Allt verkar gå bra, Rocky provar till och med på familjelivet när Ediths syskon från Dalarna kommer på besök. Men efter en hel del tjafs, svartsjuka och dålig stämning beslutar de sig för att separera.

Rocky konstaterar då att de har haft ett normalt förhållande - fast baklänges: "Först var vi ihop med andra och träffades aldrig, sen sprang vi på varandra på nån fest och det blev lite konstigt. Sen sågs vi inte alls på ett tag, sen knullade vi några gånger fast vi inte borde, sen var du otrogen och efter det blev vi ihop. Då blev det kaos och bråk, som så småningom övergick i lugn och ro, och då blev vi nykära - varpå vi blev kompisar!"

I slutet av artonhundratalet introducerades den tecknade seriestrippen i USA. Den fick snabbt stort genomslag och blev mycket populär. Något av hemligheten bakom strippens slagkraft var att den nådde in i hemmen på frukostborden via dagstidningar.

Martin Kellerman använder denna uråldriga form seriestrippen till något helt nytt; Han berättar om sig själjv och samhället runt omkring, på ett så utlämnande och naket sätt så att det inte liknar något annat. Han gör det dessutom varje dag och har gjort det i 12 år. Detta saknar motstycke inom litteraturen.

"På fyra serierutor lyckas Kellerman gång på gång med konst-stycket att förmedla känslan av en konversation genom ett flytande och roligt språkbruk kombinerat med uttrycksfulla teckningar."
Dala-Demokraten

"Världsklass rakt igenom - humor, elaka spaningar och drama i en perfekt mix."
Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rocky volym 22
  2. +
  3. Rocky volym 20

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rocky volym 20 av Martin Kellerman (häftad).

Köp båda 2 för 280 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rocky volym 22