Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2012-04-18
Förlag
Kartago Förlag
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
410 g
SAB
Hci
ISBN
9789186003968
Jordens medelpunkt (häftad)

Jordens medelpunkt

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2012-04-18
140
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Jordens Medelpunkt handlar om en resa till Island tidigt en sommar. Axel är sexton år och har inte haft någon större lust att följa med. De övriga är Axels mamma Marie och hennes nya man Toralf. Axel och Toralf förstår inte varandra och har svårt att komma överens. Hela idén med resan är Toralfs, som är närmast besatt av Island och av allt som handlar om forntid och vikingar. Marie delar inte hans intresse, men hon är förälskad i honom. De besöker turistplatser som Toralf valt ut. Marie är en orolig mamma som tror att Axel ska råka illa ut hela tiden, hon tycker den isländska naturen är farlig med den ständigt närvarande aktiviteten under jord, vulkanerna, gejsrarna och sprickorna. Toralf vill inte följa de vanliga turiststråken utan hittar en egen resväg till ett särskilt naturskönt område, som han fått tips om av en pratglad amerikan han träffat på krogen. Okunskap och iver leder hela den lilla gruppen på avvägar och relationerna mellan dem ställs på högkant.

I Anneli Furmarks berättelser blir naturen ofta en medspelare i det känslomässiga dramat. Jordens medelpunkt är del två i en trilogi som handlar om människor i Skandinavien, och deras förhållande till varandra och till landskapet. Den första delen heter Fiskarna i havet (2010) och rönte mycket stor uppmärksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jordens medelpunkt
  2. +
  3. Den röda vintern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den röda vintern av Anneli Furmark (häftad).

Köp båda 2 för 307

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jordens medelpunkt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Om att besöka Island
    Ewa A i Umeå, 5 april 2017

    Annelie Furmark har ännu en gång visat att bild och text tillsammans förstärker en berättelse. Dom vackra bilderna lockar till att besöka Island (igen ) å berättelsen om föräldraskap och ny familje gemenskap visar återigen på hur svårt livet kan vara och hur svårt det är att göra nånting åt det.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Jordens medelpunkt