Bäst i text : läseboken / skrivboken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2016-03-15
Upplaga
2
Förlag
Meetings International Publishing
Medarbetare
Kellerman, Rasmus (form)
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
F:do,Eaaca,F.06
ISBN
9789186005160
Bäst i text : läseboken / skrivboken (häftad)

Bäst i text : läseboken / skrivboken

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2016-03-15
281

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Gäller alla köp över 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Läsarens hjärna är målet för alla som arbetar med texter. Hur skriver du en text som kommunicerar på hjärnans villkor? I boken kan du läsa om hur läs- och skrivprocessen går till ur hjärnans perspektiv.
Varför korta texter kommunicerar sämre. Hur en rubrik ska skriva på nätet. Varför läsarens korttidsminne kraschar. Var ögonen tittar intuitivt på en webbsida. Och varför...
Ett av bokens huvudbudskap är att alla texter som produceras ska utföra ett arbete. Alla texter som används - externt eller internt - kommer därför att generera intäkter eller skapa kostnader. Produktionen av texter är därför viktigare än någonsin.

Boken bygger på internationell och nationell forskning. Den beskriver på ett lättförståeligt sätt olika teorier, ger konkreta råd och tips och historiska återblickar.
Tomas Dalström bjuder också på exempel och erfarenheter från sina 30 år som textförfattare. Han har fått både nationella och internationella utmärkelser.
Boken vänder sig till all som deltar i skrivproduktionen; den som beställer texter, textförfattaren, den som är bollplank eller granskar texten och den som bestämmer vilken den slutgiltiga versionen av texten ska vara.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bäst i text : läseboken / skrivboken
 2. +
 3. Bokens folk : en civilisationshistoria från papyrus till pixlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokens folk : en civilisationshistoria från pap... av Joel Halldorf (inbunden).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bäst i text : läseboken / skrivboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok!
  Susanne Wigforss, 27 april 2021

  Man förstår varför Tomas Dalströms bok fått en sådan lysande recension av Bibliotekstjänst. Ett bra tecken på kvalitet. Rekommenderas till all som på ett eller annat sätt arbetar med text och kommunikation.

 2. Rörig och trivial
  Johan, 22 januari 2020

  Boken har ett personligt, lättsamt och engagerat tilltal, men innehåller tyvärr inte mycket matnyttigt vad gäller skrivande och läsning. Dessutom är sidorna satta helt fel, så boken blir nästan omöjlig att läsa.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tomas Dalström