All-in Om att leva i skuggan av en spelberoende (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2011-10-18
Förlag
Addera Förlag
Medarbetare
Waldersten, Petra (form)
ISBN
9789186009038
All-in Om att leva i skuggan av en spelberoende (häftad)

All-in Om att leva i skuggan av en spelberoende

Häftad Svenska, 2011-10-18

Slutsåld

Spelmarknaden är i stor förändring. Nya spelbolag, Internet, poker och spel via mobiltelefonen gör att allt fler spelar mer än de borde. Detta är bara bråkdel av alla de spel som endast ligger några få knapptryckningar bort från tangentbordet. Dessa förändringar har lett till att vi svenskar spelar för allt större belopp. Spelberoende har precis som annat missbruk flera olika varianter av beroende.
Några tecken på att det föreligger ett beroende är när man spelar för mer än man har råd med. Att ens tankar ofta cirkulerar runt varför det gick som det gick eller man tänker mycket på nästa gång man ska spela. Den som befinner sig mitt i beroendet eller den som är på väg att hamna där har oftast ingen som helt sjukdomsinsikt. Därför är det de anhöriga, arbetskamraterna, vännerna och arbetsgivarna som kan reagera i tid och därmed förhindra, eller i alla fall förmildra, konsekvenserna av vad ett spelmissbruk kan ställa till med.
Det är om detta boken skall fokusera på. Boken är tänkt att vara en hjälp till alla som kommer i kontakt med spelmissbruk och spelmissbrukare. Anhöriga, arbetskamrater, vänner, arbetsgivare, spelarrangörer, tjänstemän på myndigheter, inom kriminalvården och inte minst spelmissbrukarna själva.
Magnus Björk är terapeut med mångårig erfarenhet av behandling av olika beroendeformer. Författaren driver sedan ett antal år tillbaka behandlingshem i Linköping och Stockholm för ungdomar och vuxna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om All-in Om att leva i skuggan av en spelbe...