PLAN B 3.0 - Uppdrag: rädda jorden! (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
433
Utgivningsdatum
2008-09-03
Förlag
Addera Förlag
Översättare
Lars Almström, Doris Norrgård Almström
Originaltitel
Plan B 3.0 Mobilizing to Save Civilization
Dimensioner
209 x 135 x 28 mm
Vikt
490 g
SAB
Uha,Uhb,Ue.05
ISBN
9789186009045
PLAN B 3.0 - Uppdrag: rädda jorden! (häftad)

PLAN B 3.0 - Uppdrag: rädda jorden!

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2008-09-03

Slutsåld

Vårt liv på jorden är beroende av naturen, men dagens trender är så miljöfarliga att de hotar själva civilisationen. Det brådskar för mänskligheten. Ändå struntar vi i ekologiska trösklar och tidsgränser. Detta kan man inte göra ostraffat.

När business-as-usual (Plan A) inte håller längre, är det hög tid för Plan B 3.0. Därför har Lester Brown skrivit denna bok. Han har undersökt alla de mest brännande frågorna i dagens värld, från klimatrubbningen till sönderfallande stater, och redovisar hur allting samverkar och påverkar livet på jorden. Det står illa till med de livsnödvändiga ekosystemen på vår planet. Lester Brown ägnar dock största delen av boken åt de realistiska lösningar som enskilda människor, myndigheter och andra beslutsfattare kan satsa på lösningar som redan används med framgång på olika håll i världen.

En bok fylld av hopp i klimatmörkret. ... Brown visar på alla möjligheter vi har redan idag att förhindra en kommande katastrof, om vi bara sätter igång nu ... En bok som verkligen väcker hopp men också en ilska över att alla dessa saker inte redan har förverkligats. svt.se/klimat, Böcker om klimatet som bara måste läsas

En av de största förkämparna för miljön. Peter Day, BBC World Service
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av PLAN B 3.0 - Uppdrag: rädda jorden!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd!
    Markus Holmquist, 29 september 2014

    Mycket läsvärd bok som först börjar med en problembeskrivning av gårdagens problem och dagens läge vilket ger en lite pessimistisk bild av världens framtid. Sen kommer en del av boken där lösningar och nya innovationer presenteras och en strategi en "plan B" för att rädda världen.
    Mycket tankeväckande och inspirerande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lester R Brown