Oaxen julbord : klassisk julmat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2008-12-08
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Svensson, Helen (form) / Ökvist, Thomas (form) / Thessing, Anders (foto)
Dimensioner
247 x 156 x 19 mm
Vikt
680 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789186021177

Oaxen julbord : klassisk julmat

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2008-12-08

Slutsåld

Oaxens skärgårdskrog, som drivs av Agneta Green och Magnus Ek, är Sveriges mest prisade restaurang. Nu presenterar de sitt smakrika julbord i bokform.

Oaxens julbord bygger på det traditionella svenska julbordet med klassisk och rejäl mat. Recepten utgår ifrån ett ekologiskt perspektiv och utnyttjar säsongens och den närliggande naturens råvaror. Magnus Ek har utifrån denna gedigna grund utvunnit de ultimata smakkombinationerna ur maten med sina kunskaper om matens kemi.

Recepten inkluderar åtta sorters inlagd sill, gravad, inkokt och rökt lax, köttbullar, prinskorv, senapsgriljerad skinka, dopp i grytan och inte minst alla de godsaker man ser fram emot att äta när julmiddagen är över. Utöver de rätter vi alla kommit att associera med julen finns också Oaxens egenkomponerade julspecialiteter som ingefärskryddad fläsksida, kalvaladåb med dill, havtornsinlagd gurka och andra rätter som restaurangens besökare kommit att förvänta sig på julbordet.

Oaxens julbord illustreras av Anders Thessings stämningsfyllda fotografier.

MAGNUS EK är en av Sveriges mest inflytelserika kockar. Hans matlagning kännetecknas av ett ständigt sökande efter friska inslag från naturen. Under hans tid i kocklandslaget har denna strävan bland annat resulterat i VM- och OS-guldmedaljer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »