Under vulkanen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
En modern klassiker (del 11)
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2011-09-24
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Erik Sandin
Originaltitel
Under the Vulcano
Medarbetare
Floman, Daniela (red.) / Maglio, Pietro (red.) / Sundh, Lars (form)
Dimensioner
200 x 130 x 35 mm
Vikt
560 g
SAB
Hce
ISBN
9789186021436
Under vulkanen (häftad)

Under vulkanen

(1 röst)
Häftad Svenska, 2011-09-24
309
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vi Läsers val
Under vulkanen, som följer den försupne konsuln Geoffrey under en dag i en liten mexikansk kurort, är ett av 1900-talets obestridliga mästerverk. Det är inte bara vi som tycker det. Klas Östergren har kallat romanen världens bästa alkoholistskildring och den Vi Läser-aktuella fransyskan Marie NDiaye säger att det var hennes livs kanske starkaste läsupplevelse.

Före detta brittiska konsuln Geoffrey Firmin rör sig mellan ständigt nya tillfällen till en avkyld drink i en liten mexikansk kurort med fyrahundra övergivna swimmingpooler, åtta kyrkor och femtiosju barer. Under De dödas dag i november 1939 blir han upphunnen av sin hustru Yvonne, som lämnat honom men återvänder för att rädda äktenskapet, och av sin halvbror Hugh, som han inte vet om han ska betrakta som rival eller räddare i nöden.

Under vulkanen är en av nittonhundratalets största romaner och det viktigaste av Malcolm Lowrys två fullbordade verk. I flera sammanvävda lager skapar han en bild av självförstörelsens och det alkoholiserade vansinnets världar, men också en reflex av en västerländsk hegemoni på väg mot sin kollaps genom det andra världskrigets utbrott.

Malcolm Lowry föddes 1909 i engelska Wallasey och dog i East Sussex 1957. Under vulkanen skrevs färdigt i kanadensiska North Vancouver efter några svårt nedgånga år i Mexico. Romanen var en omdelelbar succé när den publicerades 1947, blev snabbt översatt till ett femtiotal språk och förekommer som nummer elva på Modern Librarys lista över de hundra bästa engelskspråkiga nittonhundratalsromanerna.

Med förord av Klas Östergren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna