Oaxen julbord : klassisk julmat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2009-11-20
Upplaga
2
Förlag
Modernista
Medarbetare
Svensson, Helen (form) / ÿkvist, Thomas (form) / Svensson, Tomas (form) / Thessing, Anders (foto)
Dimensioner
248 x 158 x 25 mm
Vikt
720 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789186021610
Oaxen julbord : klassisk julmat (inbunden)

Oaxen julbord : klassisk julmat

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2009-11-20

Slutsåld

Utsedd till Sveriges bästa kokbok 2008 av Gourmand World Cookbook Awards.

Oaxens skärgårdskrog, som drivs av Agneta Green och Magnus Ek, är Sveriges mest prisade restaurang. Nu presenterar de sitt smakrika julbord i bokform.

Oaxens julbord bygger på det traditionella svenska julbordet med klassisk och rejäl mat. Recepten utgår ifrån ett ekologiskt perspektiv och utnyttjar säsongens och den närliggande naturens råvaror. Magnus Ek har utifrån denna gedigna grund utvunnit de ultimata smakkombinationerna ur maten med sina kunskaper om matens kemi.

Recepten inkluderar åtta sorters inlagd sill, gravad, inkokt och rökt lax, köttbullar, prinskorv, senapsgriljerad skinka, dopp i grytan och inte minst alla de godsaker man ser fram emot att äta när julmiddagen är över. Utöver de rätter vi alla kommit att associera med julen finns också Oaxens egenkomponerade julspecialiteter som ingefärskryddad fläsksida, kalvaladåb med dill, havtornsinlagd gurka och andra rätter som restaurangens besökare kommit att förvänta sig på julbordet.

Oaxens julbord illustreras av Anders Thessings stämningsfyllda fotografier.

Magnus Ek är en av Sveriges mest inflytelserika kockar. Hans matlagning kännetecknas av ett ständigt sökande efter friska inslag från naturen. Under hans tid i kocklandslaget har denna strävan bland annat resulterat i VM- och OS-guldmedaljer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Oaxen julbord : klassisk julmat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Släng dig i väggen Leif Mannerström
  Christian , 10 maj 2014

  Bättre bok om svensk husmanskost hittar man inte, om man inte köper någon av Tore Wretmans verk. Samtliga recept i denna bok kan tillagas i ett hemmakök, fastän boken är skriven av en av Sveriges absolut bästa kock.

 2. Jag ger bort mitt exemplar efter att ha tittat i den....
  Bokomanen, 5 december 2013

  Jag ger bort mitt exemplar efter att ha tittat i den. Jag vill att de yngre generationerna ska behålla gamla traditioner, i alla fall känna till dem och det hjälper den här boken med.

 3. Maten är en viktig del av jultraditionen. Som nybliven...
  Momor 65, 4 december 2013

  Maten är en viktig del av jultraditionen. Som nybliven pensionär frossar jag i att laga god mat och kombinerar det med att köpa god färdiglagad mat. Denna bok ger mig inspiration och goda idéer, jag väljer ett par recept, kombinerar med mormors rödbetssallad och kaviargrädde och köper resten färdigt!

Visa alla 3 recensioner