Bära mistel (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2010-09-03
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Maglio, Pietro (red.) / Sundh, Lars (form)
Dimensioner
230 x 152 x 18 mm
Vikt
460 g
SAB
Hc
ISBN
9789186021771
Bära mistel (häftad)

Bära mistel

Häftad Svenska, 2010-09-03
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Bära mistel är en roadmovie med mestadels norrbottnisk fond; Natta-jaure, Sitarangi, Nattsprånget och ett nästan Felliniskt persongalleri. Det är berättelsen om den omöjliga, aldrig förverkligade, smärtsamma kärleken mellan dragspelsdrottningen Linda Ståhl och den homosexuelle Björn Ceder.
Människorna är heta, exalterade, storslagna. De drivs av sexualitet, skuld, smärta. Bära mistel är en av de vackraste kärleksromaner som skrivits på svenska.

SARA LIDMAN [1923-2004] föddes i Missenträsk, Jörn i Västerbotten. Hon debuterade 1953 med romanen Tjärdalen och fick ett omedelbart genombrott. Bära mistel [1960] var hennes fjärde roman.

»Sara Lidmans tidlöst moderna klassiker om pensionatsvärdinnan Linda Ståhls förbrännande kärlek till den homosexuelle musikern Björn Ceder bärs av ett språk som får en att vilja slänga sig ner på golvet och gråta av lycka. Bättre än så här blir det bara inte.« EVA JOHANSSON, SVENSKA DAGBLADET

»Ungefär som i en bibel kan man slå upp Bära mistel var som helst och finna underbara guldkorn av språkliga iakttagelser. Ett mästerverk.« EVA STRÖM, SYDSVENSKAN

»Bära mistel stannar kvar för evigt.« ANNELI ROGEMAN, TIDNINGEN VI
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Lidman