Brev från min kvarn (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (181.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svenska Ljud Classica
Inläsare
Hans Alfredson
Utgivningsdatum
2011-09-28
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Thord Lundgren
ISBN
9789186023188

Brev från min kvarn Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2011-09-28

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Livet på landet är för många en dröm, men att byta ut storstadens bekvämligheter med det agrara livets många missöden kan vara tärande även på den mest härdade av själar. För det man riskerar att möta är inte bara en helt annan kultur, utan även sig själv i en mer ursprunglig form.

Alphonse Daudet flyttade ut till det lantliga Provence i mitten av 1800-talet, efter att ha tillbringat hela sitt hittillsvarande liv i den parisiska metropolen. Det som mötte honom på landsbygden var något han inte hade väntat sig: istället för lugn och frid möts han av en mylla av skrönor, berättelser och bisarra tilldragelser som genast får fart på bläcket i hans penna. Han blir även akut medveten om sin egen tillvaro, sina egna föreställningar och hur hans förhållningssätt till tillvaron skiljer sig bjärt från lokalinvånarnas. Detta blir början på hans omformning av allt han tidigare betraktat som mänskligt.

"Brev från min kvarn" är en av Daudets mest kända böcker och beskriver hans tid i Provence utifrån en före detta parisares utgångspunkt.

Alphonse Daudet (1840-1897) var en fransk författare. Flera av hans böcker räknas idag till den franska litteraturens främsta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alphonse Daudet