Tonåringars benägenhet att anmäla brott (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Brå Rapport 2009 (del 20)
Utgivningsdatum
2009-12-10
Förlag
Norstedts Juridik AB
SAB
Oepa-c
ISBN
9789186027421
Tonåringars benägenhet att anmäla brott (häftad)

Tonåringars benägenhet att anmäla brott

Häftad Svenska, 2009-12-10
108
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Majoriteten av de brott som begås mot ungdomar kommer aldrig till polisens kännedom. En viktig fråga för rättsväsendet är varför ungdomar inte anmäler brott. Kan den låga anmälningsbenägenheten hos de unga bottna i ett misstroende om att rättsväsendet inte kommer att kunna hjälpa till?

I denna rapport beskriver Brå vilka förklaringar de unga ger till att inte anmäla våldsbrott. I vilken utsträckning uppger de unga brottsoffren att de inte vänder sig till polisen på grund av rädsla för repressalier eller för att de helt enkelt inte har förtroende för myndigheterna?

Rapportens analyser bygger på två stora undersökningar som genomförs av Brå, Skolundersökningen om Brott (SUB) och Nationella trygghetsundersökningen (NTU).

Tack vare materialens storlek kan Brå, mer i detalj än vad som tidigare varit möjligt i Sverige, beskriva vilka ungdomsgrupper i befolkningen som av olika anledningar väljer, eller avstår från, att polisanmäla brott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tonåringars benägenhet att anmäla brott
  2. +
  3. Brottsutvecklingen i Sverige fram till år 2007

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottsutvecklingen i Sverige fram till år 2007 av Brottsförebyggande Rådet Brå (häftad).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tonåringars benägenhet att anmäla brott