String Pocket (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2010-04-29
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Ljungman, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
290 g
SAB
Ibz Strinning, Nils,Ihhb-c
ISBN
9789186047146
String Pocket (inbunden)

String Pocket

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2010-04-29

Slutsåld

I den här boken berättas historien om Sveriges kanske mest kända möbel någonsin - Stringhyllan - från dess födelse på sent 40-tal fram till idag då den närmast betraktas som en designikon.

Det hela började våren 1949 då Bonniers Folkbibliotek utlyste en tävling om en folkbokhylla. Nisse Strinnings förslag, som med hans egna ord kom till då han befann sig "i ett mycket hemligt litet rum, där man gärna vill vara ensam och filosofera", vann första pris. Snart var succén ett faktum, till en början i Sverige och ganska snart i övriga Skandinavien, Europa och över hela världen.

Förutom berättelsen om Stringhyllans tillkomst och fortsatta utveckling avslöjas här alla de strider och konflikter om patent och upphovsrätt som följde. Och här porträtteras Nisse Strinning och hustrun Kajsa; hon var egentligen den konstnärligare av de två, men trädde tillbaka inför makens idéflöde. Dessutom ges här gott om exempel på de många övriga möbler som har Nisse Strinning som upphovsman, samt på andra, konkurrerande märken.

Boken är rikligt illustrerad, både med unika foton från paret Strinnings privata samling och nytagna färgbilder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »