Bebodda platser : studier av vår urbana samtidshistoria (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2013-06-18
Upplaga
1
Förlag
Arkitektur Förlag
Medarbetare
West, Christopher (form)
Dimensioner
225 x 150 x 23 mm
Vikt
656 g
SAB
Oabba
ISBN
9789186050832

Bebodda platser : studier av vår urbana samtidshistoria

Häftad,  Svenska, 2013-06-18
265
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Håkan Forsell har i boken Bebodda platser samlat ett urval av sina essäer, artiklar, blogginlägg och fältstudier om den urbana värld som växt fram under efterkrigstiden, och särskilt efter 1989.

Texterna rör sig från stadsomvandlingar i Baltimore till förfallna flyktingbostäder i Aten, från hip-hop-scenen i Neubrandenburg till skolsegregationen i Berlin, från allmännyttan till finansurbanismen, från murar till konsumtionstempel ch däremellan: Irrfärder i Växjö. Fotbollshuliganer i Wien. En rondellmarsipulami i Charleroi. En cricketmatch vid Årstaviken.

Bebodda platser är ett stadsbyggnadspolitiskt och historiskt bidrag till "akutforskningen" om städers materiella och kulturella betydelse. Hur ser egentligen den urbana samtidshistorien ut? Vad berättar den byggda miljön om vilka val samhällen och enskilda har gjort? Hur tolkas stadslandskapet i olika tider och på olika platser?

Håkan Forsell är urbanhistoriker, docent i historia vid Stockholms universitet och forskare vid IRS/Center for Metropolitan Studies, TU-Berlin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bebodda platser : studier av vår urbana samtidshistoria
  2. +
  3. Folket som inte fick finnas : palestiniernas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folket som inte fick finnas : palestiniernas hi... av Ingmar Karlsson (pocket).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Forsell