Privatliv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2010-08-09
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Stahle, Knut (form) / Ulvaeus, Emma (form)
Dimensioner
225 x 152 x 17 mm
Vikt
500 g
SAB
Dg,Oc.01
ISBN
9789186061104
Privatliv (inbunden)

Privatliv

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2010-08-09
197
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
År 2008 talade moralfilosofen Torbjörn Tännsjö kraftfullt emot övervakningssamhället i en debatt med Thomas Bodström, politikern som gett upphov till begreppet Bodströmsamhället. Sedan dess har han helt bytt ståndpunkt. Idag argumenterar han för en total genomsiktlighet av medborgarnas liv.
I Privatliv lägger han fram den filosofiska grunden för tankeskiftet. Tännsjö granskar några av vår tids mest kontroversiella frågor om integritet och statlig kontroll på områden som datakommunikation, biobankers lagring av biologiskt material från medborgarna och övervakning av fångar. Boken utmanar och sätter våra intuitiva föreställningar om samhället på spel med den kraft som blivit Torbjörn Tännsjös signum.
Efter att ha läst Privatliv kan man inte längre tänka på samma sätt som tidigare kring begrepp som heder, öppenhet och privatlivets helgd.

Torbjörn Tännsjö är en av Sveriges mest tongivande filosofer inom bioetik, moralfilosofi och politisk filosofi. Han är Kristian Claëson-professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet, föreståndare för Stockholm Bioethics Centre och affilierad professor i medicinsk etik vid Karolinska Institutet. Han är även ledamot av Socialstyrelsens råd givande nämnd för etiska frågor och ingår i Donationsrådets etiska kommitté.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Privatliv
  2. +
  3. Läget - Om krig, moral och världens framtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läget - Om krig, moral och världens framtid av Torbjörn Tännsjö (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Privatliv