Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2011-05-10
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Elin Isberg
Originaltitel
The Moral Landscape
Dimensioner
225 x 155 x 27 mm
Vikt
620 g
SAB
Dg,171.2
ISBN
9789186061203

Moralens landskap

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2011-05-10
233 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De flesta människor - från religiösa fundamentalister till icke-troende forskare - är idag överens på en punkt: Vetenskapen har ingenting att säga oss om moral. Vårt motstånd mot att vetenskapligt undersöka frågor om mening och moral har blivit det vanligaste sättet att rättfärdiga gudstro, men fungerar också som ett indirekt försvar för de brutala övergrepp som idag begås mot människor i religionens namn.

I Moralens landskap river Sam Harris den förmenta muren mellan fakta och mänskliga värderingar. Med nya perspektiv på uråldriga frågor om rätt och fel, gott och ont, visar han att vi redan vet tillräckligt om hjärnan och dess relation till det som sker i omvärlden för att kunna hävda att det existerar vetenskapliga svar på människolivets viktigaste frågor. Religionens intrång på värderingarnas sfär kan därmed slås tillbaka. Precis som det inte finns någon kristen fysik eller muslimsk algebra, kan det inte finnas någon kristen eller muslimsk moral.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Moralens landskap
  2. +
  3. Upplyst meditation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upplyst meditation av Sam Harris (inbunden).

Köp båda 2 för 496 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Moralens landskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Är objektiv moral något att gömma sig för?
    Simon Björkman, 28 januari 2014

    Sam Harris har här briljant visat på det samhället är så splittrat kring, kan vetenskapen ge oss moralisk kunskap? Är det möjligt att med vetenskapen snarare än religiös övertygelse ta reda på vad som är bäst för levande intelligenta varelsers välmående?

    Sam Harris menar att detta är i högsta grad möjligt. Så som det finns experter i fysik, biologi och matematik kommer det finnas experter och rent av genier i moral inom en snar framtid. Stigman och envetna tabun måste först komma fra... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Moralens landskap