Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
609
Utgivningsdatum
2012-01-19
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Originaltitel
The Evolution of God
Medarbetare
Stahle, Knut (form) / Persson, Richard (form)
Dimensioner
218 x 157 x 42 mm
Vikt
1020 g
SAB
C:d,210
ISBN
9789186061227
Och människan skapade Gud (inbunden)

Och människan skapade Gud

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-01-19

Slutsåld

Och människan skapade Gud vill förändra vår förståelse av religionens uppkomst. På denna fascinerande resa genom historien avslöjas ett mönster i judendomens, kristendomens och islams utveckling och en mycket jordnära grund för hur de heliga texterna växte fram. Med utgångspunkt i arkeologi, teologi, antropologi och evolutionär psykologi visar Robert Wright att religionens syfte omedvetet har varit att stärka sociala strukturer, något den kan fortsätta att göra även i globaliseringens tidsålder. Boken tecknar en bild som kanske upprör troende, men som ändå lämnar dörren öppen för en gudomlig makt av en helt ny sort.
För den som läste Richard Dawkins Illusionen om Gud är denna bok en självklar fortsättning. Dawkins visade att den traditionella idén om Gud är en illusion. Wright visar hur och varför vi människor skapade Gud.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Och människan skapade Gud. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Varning för den här boken
    LarsS, Lund, 27 maj 2016

    Boken innehåller en mängd intressanta fakta, men den är tyvärr inte alls tillförlitlig. Man frågar sig hela tiden vad författaren egentligen har för kvalifikationer. Mest av allt verkar detta vara en bok för amatörer av en amatör.
    Själv är jag agnostiker men har ändå en gedigen teologisk utbildning, bl a ca 150 hp i de ämnen boken behandlar.
    Som sagt, en ambitiös bok, men det går inte att lita på den. Den är därför ingenting att spilla tid på. Till råga på allt har litteraturlistan fallit bort, vilket gör noterna värdelösa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert Wright