Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2012-03-07
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Elin Isberg
Originaltitel
The Magic of Reality: How We Know What's Really True
Medarbetare
Swedén, Lisa (red.)
Illustratör/Fotograf
Dave McKean
Dimensioner
250 x 195 x 23 mm
Vikt
1020 g
SAB
U,500
ISBN
9789186061241
Verklighetens magi (inbunden)

Verklighetens magi

(49 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-03-07
246
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Vad är saker gjorda av?
Varför finns natt och dag, vinter och sommar?
Varför händer hemska saker?
Är vi ensamma?

Genom historien har vi människor försökt förklara naturens fenomen med fantasifulla myter. För vikingarna var regnbågen gudarnas bro till jorden. I Japan bar en enorm fisk världen på sin rygg och varje gång den viftade på stjärten blev det jordbävning.

I "Verklighetens magi" visar den världsberömde biologen och författaren Richard Dawkins att vetenskapens svar på de största frågorna är minst lika spännande. Vem var den första människan? Varför finns det så många olika slags märkvärdiga djur? Vad är en regnbåge och är vi ensamma i universum?

Tillsammans med illustratören Dave McKean har Richard Dawkins skapat Verklighetens magi. De färgsprakande illustrationerna förklarar världen som den verkligen ser ut, och levandegör verklighetens hela magi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Verklighetens magi
 2. +
 3. Sjung med Pippi (med ljudmodul)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjung med Pippi (med ljudmodul) av Astrid Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 495 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Verklighetens magi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fint och intressant koncept!
  CG , 10 september 2021

  Fint uppbyggd bok med många intressanta exempel och intressant information! Han tar upp hur tidigare myter sett ut kring olika företeelser som finns i den naturliga världen. Ex: "Hur såg man på jordbävningar?". Sedan förklarar han vad vetenskapen har funnit och hjälper oss att uppskatta världen genom ökad kunskap och vetenskapligt sökande.

 2. En bok för alla
  Johan Moberg, 18 juli 2019

  Fantastisk och vacker bok som visar att alla religioner har fel om typ allt, medan vetenskapen är de verktyg som visar oss hur verkligheten egentligen är, och hur fantastiskt det är att veta det.

  Ser att många recensioner fått tummen ned, känns lite som en drive, för den som har läst boken kan knappast motsäga logiken bakom verklighetens mekanismer, och att uråldriga religioner aldrig förstått dem korrekt. Och vi kan inte vänta oss bättre av hur uråldriga folk såg på universum.
  ... Läs hela recensionen

 3. En fantastisk och lättläst bok om naturvetenskap
  Björn Wiklund, 2 maj 2018

  För den som genomlevde skolans naturorienterande ämnen med svagt intresse men även för den som tyckte att biologiundervisningen var intressant är detta en fascinerande och kunskapsgivande bok.
  En klar framställning om hur evolutionen från encelliga organismer lett fram till den stora mängd djur med olika egenskaper som ampassat dem till de olika miljöer som finns på jorden är det viktigaste och dominerande innehållet.
  Men även grundämnen, planeterna, jorden och klimatet förklaras på e... Läs hela recensionen

 4. En geologisk upplevelse.
  Ingvar Glimälv, 24 december 2015

  En mycket givande bok som ger en trovärdig beskrivning av vår planets utveckling. En bok alla har ett intresse av att läsa.

 5. Toppbetyg
  Kristina S (Kungälv), 13 december 2015

  Intressant och fint skildrad bok med vackra bilder till lättbegriplig text. En utmärkt lärobok som fångar intresset från början till slut.

 6. Underbar bok som är lättläst...
  Dan Åström, 28 april 2014

  Läste den för någon månad sedan och köpte ytterligare tre exemplar och gav till mina vuxna barn. Kunskap är ingen tung börda...
  DanneÅ

 7. Vetenskapens trollkarl
  Anders Nordström, 25 april 2014

  Dawkins har lyckats ännu en gång - han gör det svåra begripligt!
  Ibland nästan övertydlig i sitt pedagogiska upplägg, men han resonerar sig fram med hela vetenskapens tyngd i sina argument. När man läst färdigt, känner man sig lätt utmattad. Men de vackra illustrationerna gör att man får små andningspauser. Man kan likna det vid en föreläsningsserie av en spränglärd professor...

 8. Allt annat än en sagobok, men inte mindre magisk för...
  Jens, 18 november 2013

  Allt annat än en sagobok, men inte mindre magisk för det! Perfekt högläsningsbok, lär mig massor av klokskap. Läser den med min 10 åring.

 9. Underbar Dawkinsbok för både unga och gamla. Skär av...
  Mats Linde, 15 april 2013

  Underbar Dawkinsbok för både unga och gamla. Skär av alla ockulta, kreationister m.fl jäms med fotknölarna på ett strikt vetenskapligt sätt.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Richard Dawkins