Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2011-09-14
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Dimensioner
226 x 155 x 26 mm
Vikt
540 g
SAB
158.7,Doka
ISBN
9789186061333

Samarbete

Inbunden, Svenska, 2011-09-14
204 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Samarbete är en av livets grundprinciper. Vi är alla byggda av samarbetande delar gener, celler, organ, neuroner, men också idéer. Även våra samhällen är byggda av delar oss människor. Är allt det här samarbetet i grunden samma process?

Från människans minsta beståndsdelar till våra komplicerade samhällen, överallt finner vi samarbete som en organiserande grundprincip. Oftast har samverkan uppkommit för att de ingående delarna har haft något att tjäna på det, men inte sällan verkar de faktiskt förlora på interaktionen. Vad är det då som förklarar samarbetet? Och hur kan man egentligen förstå våra intrikata mänskliga samhällen där vi regelbundet gör tjänster gentemot andra som vi inte är släkt med, inte känner och förmodligen aldrig kommer att möta igen? Hur uppstår tankar som att det är rätt att riskera livet för landet, religionen eller friheten? Svaren verkar finnas i de två processer som skapat människan: biologisk och kulturell evolution.

Boken lotsar dig genom det gåtfulla samarbetet, en resa som börjar inuti kroppen och fortsätter via våra tankar till den mänskliga superorganismen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samarbete
  2. +
  3. Fatta matte : gör matematik enkelt med kraftfull minnesträning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fatta matte : gör matematik enkelt med kraftful... av Mattias Ribbing, Per Sundin (pocket).

Köp båda 2 för 259 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Samarbete