Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2012-10-17
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Jan Wibom
Originaltitel
Believing Bullshit. How Not to Get Sucked into an Intellectu
Medarbetare
Persson, Richard (form)
Dimensioner
224 x 153 x 23 mm
Vikt
553 g
SAB
Bsi
ISBN
9789186061494
Bluff : genomskåda gurus, kvacksalvare och andra som vill lura dig (inbunden)

Bluff : genomskåda gurus, kvacksalvare och andra som vill lura dig

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-10-17

Slutsåld

Bluff

Genomskåda gurus, kvacksalvare och andra som vill lura dig

Stephen Law

Medlemmar i självmordssekten Heavens Gate trodde att de skulle fara till himlen på ett UFO. Ett stort antal människor tror att utomjordingar byggde pyramiderna, att Förintelsen aldrig ägde rum och att World Trade Center demolerades av USA:s regering.

Med slagfärdig och insiktsfull kritik identifierar Stephen Law åtta avgörande mekanismer som kan förvandla en uppsättning idéer till en psykologisk flugfångare. Han diskuterar de intellektuella svarta hålens faror, utforskar vetenskapligt förnuft, religion och relativism.

Bluff vaccinerar oss mot sekteristers knep, religiösa och politiska fanatiker, förespråkare för alternativmediciner, konspirationsteoretiker och andra försåtliga övertygelser.

Om författaren
Stephen Law är lektor i filosofi vid Heythrop College, University of London; rektor för the Centre for Inquiry och redaktör för tidskriften Think: Philosophy for Everyone. Han har skrivit flera böcker för både vuxna och barn och har på svenska tidigare publicerat Kort om humanism.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bluff : genomskåda gurus, kvacksalvare och andra som vill lura dig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nyttig kunskap i dagens "bedragarsamhälle".
    Leif Svensson, 31 mars 2016

    En bra handbok i konsten att identifiera bedragare och skojare som är ute efter din uppmärksamhet och dina pengar. Ger även värdefulla tips till den som vill argumentera mot pseudovetenskap, relegioner och annan vidskepelse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen Law

Bokvideo