Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2013-05-14
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Jan Wibom
Originaltitel
Den femte revolution
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
228 x 155 x 26 mm
Vikt
580 g
SAB
Dod,Vef,152,616.8
ISBN
9789186061708
Neurorevolutionen (inbunden)

Neurorevolutionen

(18 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-05-14

Slutsåld

Hjärnforskningen tvingar oss att tänka i nya banor kring vilka vi egentligen är, varför vi beter oss som vi gör och vart vi är på väg.

Neurorevolutionen dokumenterar denna nya tidsålder av neurocentrism. Den prisbelönta författaren Lone Frank granskar hur dagens hjärnforskare förankrar fenomen som religiositet, fri vilja och moral i biologin. Hon utforskar hur nya neurovetenskapliga fynd påverkar vårt samhälle, och spekulerar i vad denna kognitiva revolution betyder för oss alla.

Lone Frank kombinerar fascinerande berättelser om de senaste rönen och intervjuer med framstående forskare. Neurorevolutionen är liksom hennes uppmärksammade bok Mina vackra gener en lättläst och underhållande undersökning av den moderna vetenskapens yttersta gränser.

Om författaren
Lone Frank är dansk författare och vetenskapsjournalist. Hon skriver regelbundet i danska Weekendavisen och är en välkänd röst i vetenskaps- och samhällsdebatten. Hon är publicerad i Science, Nature Biotechnology och Newsweek och har även gett ut böckerna Det nye liv, Klonede Tigre, Den femte revolution och The Neurotourist. Hennes senaste bok Mina vackra gener är nominerad till Royal Society Winton Prize for Science Books 2012.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Neurorevolutionen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och underhållande om ett ämne som många inte...
  Annika Nielsen, 27 december 2013

  Lättläst och underhållande om ett ämne som många inte orkar läsa om annars. Kan förhoppningsvis leda vidare till fördjupning och intressanta tankar och diskussioner.

 2. Lone Frank har hittat en genre att skriva om som...
  Hans G.E. Lindblom, 23 augusti 2013

  Lone Frank har hittat en genre att skriva om som passar mig alldeles utmärk. Hon redovisar vad vetenskapen kan visa även om det preciserade ämnet ännu befinner sig i sin linda. Ämnet är mycket intressant och passar som underlag till diskussioner. Det föreligger motsatsförhållande mellan vetenskap och religion vilket kan borga för rent av hetsiga middagssamtal.

 3. En fantasieggande och lärorik bok som leder till...
  Thomas Mätzsch, 25 juli 2013

  En fantasieggande och lärorik bok som leder till eftertanke även efter färdigläsning. Har lite svårt att kategorisera boken - populärvetenskaplig är den inte, därtill är den för ofullständigt ytlig. Möjligen kan den kallas diskussionsinlägg med tolkningar av intressanta moderna forskningsresultat. Underhållande, om än mindre relevant, kan väl också skildringen av forskningsmiljöer och deras invånare beskrivas som. Detta kan dock ibland upplevas som en lite onödig pladdrighet. Boken andas dock... Läs hela recensionen

 4. Mycket lättläst bok. Man får inblick i många spännande...
  Bengt Johansson, 10 juli 2013

  Mycket lättläst bok. Man får inblick i många spännande forskningsprojekt om hjärnan och man inser att en revolution är på gång i synnerhet inom beteendevetenskaperna. Det är utmärkt att Lone F tar ställning i frågan.
  Ibland blir det dock för mycket pladder om vilka blommor forskarna har i fönstret och liknande. Neurovetenskapen går fort framåt och allt som är äldre än 3 månader är inaktuellt i forskningsfronten. Boken är klart äldre och mycket har hänt sedan den skrevs men budskapet är angeläget.

 5. En mycket intressant bok men Lone kunde med fördel ha...

  En mycket intressant bok men Lone kunde med fördel ha uteslutit sina litterära ambitioner och koncentrerat sig på fakta. Stundtals blir texten för pratig och förlorar spänst.

 6. Intressant rolig och lättläst för vem som helst....
  Johan Åstradsson, 9 juli 2013

  Intressant rolig och lättläst för vem som helst. Frågade en vän om han ville låna boken och han svarade gärna hel spontant.

 7. Intressant och klart läsvärd. Sätter verkligen igång...
  AndersR, 6 juli 2013

  Intressant och klart läsvärd. Sätter verkligen igång tankarna kring vem är jag egentligen och hur fungerar min hjärna. Boken blir bitvis lite för pratig och ytlig. Vetenskapligt djup saknas. Notera att boken precis har översatts till Svenska men den är inte ny. Den har flera år på nacken och kan därför inte anses presentera "state-of-the-art" inom hjärnforskning.

 8. Dessa unika tankar är som att be en vetenskaplig bön....
  Theres Falenius, 15 juni 2013

  Dessa unika tankar är som att be en vetenskaplig bön.

  Ger hopp om mentala lagar om det oändliga mänskliga medvetandet.

  Att medvetandeförhöjning leder ex till läran om att vårt lidande beror på våra egna tankar
  - INTE på våra OMSTÄNDIGHETER.

  "Logiken tar dig från A till B. Fantasin kan leda dig vart som helst." Albert Einstein

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Lone Frank