Heder och samvete : en bok om hederskultur i Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2013-09-18
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Wall, Michael (form)
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
536 g
SAB
Oepa-c,306.809485
ISBN
9789186061845
Heder och samvete : en bok om hederskultur i Sverige (inbunden)

Heder och samvete : en bok om hederskultur i Sverige

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-09-18
206
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
För första gången finns nu en både inträngande och övergripande skildring av hederskulturen och dess konsekvenser i Sverige. I hedersideologin är individen underordnad familjens eller klanens värderingar, behov och anseende. Framför allt handlar det om att kontrollera sexualiteten, och då främst kvinnans. Våld i hederns namn är kollektivt planerat och riktat mot individer. Det är könsmaktsordning och strukturell diskriminering drivna till sin spets.
Heder och samvete bygger på författarnas långa erfarenhet av integrationsdebatt och konkreta arbete för att skydda dem som utsätts för hedersförtryck. Hur kan en hedersideologi uppstå och hur det kommer sig att den kan leva vidare i ett modernt samhälle? Förutom dessa diskussioner gör författarna dessutom en kritisk genomgång av den svenska debatten om hederskulturen och av myndigheternas motstånd mot att genomföra de politiska beslut som har fattats för att motverka förtrycket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Heder och samvete : en bok om hederskultur i Sverige
 2. +
 3. Så blev vi alla rasister

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så blev vi alla rasister av Ivar Arpi, Adam Cwejman (häftad).

Köp båda 2 för 355 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Heder och samvete : en bok om hederskultur i Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt! Viktig!
  Ann Widung, 8 juni 2018

  Behövs som inlägg i samhällsdebatten även om den nu har några år på nacken! Rekommenderas framför allt till alla politiker och de som arbetar med invandrare.

 2. Ett stort kunskapslyft!
  Bo Hofvander, 28 maj 2014

  Trots att jag inte hunnit läsa hela boken ännu kan jag lugnt påstå, att redan efter några kapitel har man fått lära sig vad som är skillnaden mellan det vi ständigt får höra från visst svenskt politiskt håll där man envist kallar det för "mäns våld mot kvinnor" medan de grymheter, förföljelser, kidnappningar och mord som invandrarflickor och kvinnor utsätts för i vårt land och varför så många invandrarflickor bara försvinner under skolloven och aldrig kommer tillbaka - (de blir mot sin vilja ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Heder och samvete : en bok om hederskultu...