Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Hammarbyserien (del 2)
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2009-12-16
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
177 x 110 x 22 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789186067106

Mamma, pappa, barn

(162 röster)  |  Läs 21 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-12-16
54 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hammarbypolisen i Stockholm måste handla snabbt. På kort tid inträffar det två mord som båda hamnar på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord.
En sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden hittas strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Kvar finns hennes lillasyster som befinner sig i en situation ingen fjortonåring borde behöva hamna i.
Under ett joggingpass finner polisen Petra Westman ett svårt medtaget spädbarn i en buske och i närheten påträffas en kvinna utan id-handlingar död.
Samtidigt vaknar en treårig flicka en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Hanna är ensam kvar, inlåst i lägenheten. Och tiden går.

Mamma, pappa, barn utspelas under några få koncentrerade dagar i september. Med snabba klipp och högt tempo för Carin Gerhardsen berättelsen framåt och släpper inte greppet om läsaren för ett ögonblick. Boken är del två i Hammarbyserien och uppföljaren till den uppmärksammade deckaren Pepparkakshuset som sålt i över 45 000 exemplar i pocket.

"En av de hittills starkaste kriminalromanerna i år."
Sydsvenskan

"En bok som trots att jag inte är någon deckarfantast får mig att ligga fastlåst i soffan. Boken är spännande, hemsk och går bara inte att släppa."
Hemmets Journal

"Carin Gerhardsen har än en gång lyckats skapa trovärdiga personer och psykologiskt möjliga skeenden."
BTJ

"Gerhardsen skriver väl och har lärt sig hur man på ett konstruktivt sätt förvillar läsaren med falska spår. Jag gillar det här."
Dast Magazine
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mamma, pappa, barn
 2. +
 3. Pepparkakshuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen (pocket).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 21 recensioner av Mamma, pappa, barn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra skriven, spännande och lite otäck.
  annvor fridén, 30 maj 2017

  Tycker om hennes böcker, har inte läst alla med det blir det med tiden. Hennes sätt att skriva tilltalar mig och handlingen är annorlunda men lite otäck. Har lite kvar men tror att spänningen håller i sig.

 2. Välskirven, spännade
  Monica Stenfall, 8 december 2016

  Carin Gerhardsson är en av mina favoritförfattare, bygger upp historien på ett mycket bra och spännande sätt, man lär känna personerna i boken och blir engagerad i dem. Mycket bra.

 3. yees
  Lia, 14 november 2015

  boken va seg i början men blev snabbt en
  bladvändare. Man fastnade lätt & svårt att sluta
  texten var inte rörig och lätt att läsa.
  kommer att läsas om och ha i bokhyllan.
  rekommenderas varmt

 4. Nu händer det grejer
  Emilia P, 16 oktober 2015

  Denna boken gillade jag bättre än den första i serien, nu hade jag kommit in i tänket. Jag kunde knappt lägga ifrån mig den på kvällarna och min arbetsgivare har fått se mig trött på morgonen då jag legat vaken och läst alldeles för sent. Nyfikenhet och irritation gjorde att jag bara ville läsa vidare och se vad som skulle hända härnäst. Vissa frågor lämnas obesvarade vilket gör mig nyfiken på nästkommande i serien.

 5. Fantastisk läsning!
  Ingrid, 18 februari 2015

  Tyckte boken var grym, sträckläste den på en sittning (blev en sen kväll!). Så spännande och bra skrivit med många intriger. Rekommenderats starkt!

 6. Mamma, pappa, barn.

  Skickligt skriven, så spännande, otäck, hjärtskärande och mycket läsvärd, dock inget för känsliga personer.
  När man börjar läsa någon av Carin Gerhardsens böcker vill man bara ha mer.

 7. Mycket bra!
  Ebba Söderman, 8 mars 2014

  Uppföljaren till Pepparkakshuset är precis lika bra som den första boken i serien. Recensionen här blir ungefär likadan som för den första boken. Handlingen är bra, slutet aningen oväntat, författaren är inte rädd för att ta med obehagliga ämnen i sin subplot. Samma lika, men väldigt, väldigt bra!

  Speciellt mycket gillar jag att både huvudhandlingen och sidohandlingen är lika bra! Ofta hamnar stort fokus på antingen det ena eller det andra, men i dom här böckerna tycker jag att det ... Läs hela recensionen

 8. Språket i boken är trevligt. Människorna som skildras...
  Gunilla , 13 augusti 2013

  Språket i boken är trevligt. Människorna som skildras är intressanta och man vill veta vad som händer i deras liv. Historien i sig är spännande och verklighetsförankrad.

 9. Jag tyckte att hennes första bok, Pepparkakshuset, var...
  Åsa Caroline, 14 juli 2013

  Jag tyckte att hennes första bok, Pepparkakshuset, var helt okey men det märks tydligt att skrivandet har fått ett annat djup i denna. Mycket bra, kan varmt rekommenderas...

 10. En mycket bra och hemsk berättelse om händelser i...
  Mr Pike, 19 juni 2013

  En mycket bra och hemsk berättelse om händelser i storstaden som vi inte ser när vi går omkring på gatorna och handlar i affärerna. En bra beskrivning av falskhet och klassamhället som det ter sig idag!

 11. Så spännande så man bara läser och läser. Carin...

  Så spännande så man bara läser och läser. Carin Gerhardsen skriver om saker som kan hända mitt ibland oss. Hoppas verkligen att hon aldrig slutar skriva.

 12. Fantastisk, bästa bok
  mcm, 19 oktober 2012

  Underbar bok. Lättläst och gripande. En av de bästa bäcker jag läst. Svårt att lägga ifrån sig. Spännande historier som flätas samman. Den är t.o.m. bättre än Carins första bok. Ser fram emot fortsättningen.

 13. Spännande och fängslande
  lillacarro, 16 september 2012

  Intrigen är oerhört spännande och man bara måste läsa ett kapitel till - hela tiden! Lika fängslad blir man av de respektive polisernas privatliv. Man kan inte säga annat än att Gerhardsen är fenomenalt duktig på att skildra karaktärer och skriva trovärdiga dialoger. Det som tyvärr drar ner betyget lite grann är att när boken är utläst finns fortfarande alltför många frågetecken kring själva intrigen, dvs för många lösa trådar som aldrig knutits ihop.

 14. Spännande!
  Tinaelisabeth, 13 februari 2012

  Otroligt spännande och svår att lägga ifrån sig. Författaren vet verkligen hur man håller kvar läsaren. Karaktärerna känns trovärdiga, och jag blir lite illa till mods för deras skull.

 15. Läsvärd men tappar stinget på slutet
  Malin, 6 december 2011

  Greppa en ordentligt i början med bra story etc, kändes dock att det blev tidsbrist på slutet och ett för sabbt avslut...Synd hade potencial på en 5:a i inledade kapitlen och med ett bättre genomarbetat slut. Men, helt ok.

 16. Bäst av Gerhardssen
  Frida, 1 september 2011

  Bästa boken av Gerhardssen, riktigt spännade. Förutom att hon skriver en spännande historia lyckas hon skapa riktigt intressanta personer.

 17. Kanon bra!
  Ulrica, 25 augusti 2011

  En bok som man inte kan lägga ifrån sig.

 18. Underhållning i handväskan
  Erika, 4 mars 2011

  Rekommenderas varmt som en mycket god munsbit till alla likasinnade bokslukare. Underhållande, lättläst och spännande! Snäppet vassare än föregångaren och uppföljaren.
  -Keep em'coming Gerhardsen!

 19. Man vill inte att den slutar.
  ankanaw, 13 november 2010

  Fortsättning på Pepparkakshuset. Carin Gerardsson vet hur man håller läsaren i sitt grepp. Spänning hela tiden. Samtidigt följer man poliserna på Hammarbypolisstation i spännande intriger. Jag väntar på fortsättningen i pocket!

 20. helt suverän!
  jessan, 22 januari 2010

  En av de bästa deckare jag läst. Grym och otroligt spännande precis hela tiden! Måtte tiden gå fort till bok 3 kommer!

 21. Årets bästa deckare?
  Carina, 21 december 2009

  En helt fantastisk deckare! Carin kan verkligen konsten att skriva medryckande, efter bara någon sida är man helt fast och kan bara inte gör annat än att sträckläsa. Väntar med spänning på nästa bok!

Visa alla 21 recensioner

Bloggat om Mamma, pappa, barn

Övrig information