Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Hammarbyserien (del 3)
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2010-11-24
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 107 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc
ISBN
9789186067113
Vyssan lull (pocket)

Vyssan lull

(134 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket, Svenska, 2010-11-24
48
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet. Man hittar inga spår efter gärningsmannen och frågorna blir bara fler. Varför lever barnens svenske far isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden? Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?
Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.
Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt , Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på den man som våldtagit henne och kollegan Einar Eriksson är försvunnen och har inte dykt upp på jobbet.
Sjöberg själv är splittrad och bestämmer sig till slut för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mamma vägrat tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott var död.

Vyssan lull är den tredje boken i Hammarbyserien och handlar om skuld, och hur den påverkar människor även efter att de är borta. De två tidigare böckerna i den populära serien är Pepparkakshuset och Mamma, pappa, barn.

"Vyssan lull är helt enkelt alldeles fantastiskt bra."Gefle Dagblad

"Carin Gerhardsen går från klarhet till klarhet. Med 'Vyssan lull', den tredje boken i 'Hammarbyserien', visar hon tydligt att utvecklingen från första boken 'Pepparkakshuset' till fjolårets 'Mamma, Pappa, Barn' inte var något tillfällighet: Gerhardsen är redo att ta över när de etablerade deckardrottningarna, som Camilla Läckberg, Liza Marklund och Anna Jansson börjat tappa fart."
Kristianstadsbladet

"Ja, Carin är bra. Just nu är hon den främsta kvinnliga deckarförfattaren för mig."
Bokhora.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Vyssan lull. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ny författarstjärna
  Ulrika Grabies, 23 juli 2015

  Carin är en ny favorit i deckardjungeln. Jag gillar böcker som utspelas i "min" stad. Hon skriver bra, lättläst och lagom mycket skruv för att det ska vara spännande utan att bli för överdrivet i den slutgiltiga lösningen. Hoppas hon blir TVserie nån gång, tror hon skulle slå ut Beckfilmerna.

 2. Rafflande
  Marcus Weibull, 27 mars 2015

  Mycket spännande och rafflande. Gerhardsen fortsätter på en mycket hög nivå. Stilen påminner lite om Sjövall Wahlöö fast i modern miljö.

 3. Gerhardsens böcker är så bra att man bara längtar till...
  Mr Pike, 2 augusti 2013

  Gerhardsens böcker är så bra att man bara längtar till nästa bok. Den samhällsbeskrivning hon levererar är så stark och ofriserad att man knappt orkar resa sig efter läsningen. Denna bok var grym på alla plan. Strålande!

 4. Välskriven och välgenomtänkt
  lillacarro, 4 januari 2013

  Med den här deckaren har Carin Gerhardsen verkligen befäst sin plats som en av mina absoluta favoritförfattare. Hon är makalöst duktig på att hålla många bollar i luften och sedan knyta ihop hela historien på ett fantastiskt sätt mot slutet.
  Här bjuds läsaren på spänning från första sidan, och man vill aldrig lägga ifrån sig boken.

 5. Genomtänkt och spännande
  Trumlan, 17 september 2012

  "Vyssan lull" är Carin Gerhardsens tredje deckare i "Hammarbyserien", och jag rekommenderar att man läser dem i ordningsföljd. Intrigen är inte okomplicerad, och läsaren inser på ett tidigt stadium att händelsen har sin grund fler decennier tidigare. Allteftersom klarnar bilden mer och mer, men det är ändå inte lätt att träffa rätt i sina gissningar om hur allt ligger till. Parallellt har också huvudpersonerna sina egna problem att lösa, dock utan att det blir för mycket eller ointressant. Pe... Läs hela recensionen

 6. Deckargudinna
  Frida, 23 juli 2011

  Carin skriver otroligt bra, både själva deckarhistorien och personerna runt omkring är intressanta. Vyssan Lull bjuder på många olika delar, det är tragedi, hämnd, sorg, skuld och vänskap. Även huvudpersonerna utvecklas i denna bok och som läsare får man lära känna dem bättre. Klart Läsvärd!

 7. Härliga böcker
  Jennifer, 21 juni 2011

  Köpte hem de 3 senaste böckerna och plöjt igenom dem utan stopp. Böckerna blir bara bättre och bättre så Helgonet ska förstås också inköpas. Carin skriver enkelt men fångar endå läsaren från start med ett finurligt språk och en röd tråd genom hela boken

 8. Nja
  Bosse, 17 januari 2011

  Inte lika bra som Mamma, Pappa, Barn - som i sig var bättre än Pepparkakshuset. Lite väl förutsägbar och enkel - i min smak lite av en dussindeckare.

 9. Vilka böcker
  Hans, 11 december 2010

  Fick tips av en arbetskamrat om Hammarbyserien. Vilken duktig författarinna, spännande och härliga personskildringar. Måste vara den bästa svenska som kommit fram de senaste åren. jag är djupt imponerad.
  Fortsätt så, jag väntar redan på nästa bok.

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Vyssan lull